Uçurtma Peşinde Elektrik Akımına Kapılan Çocuk Hastaneye Kaldırıldı

Adana’da yaşayan 8 yaşındaki Ahmet Kurt, uçurtma uçurmak amacıyla evlerinin damına çıktı. Ancak, uçurtması evin bitişiğindeki elektrik trafosuna takıldı. Ahmet, demir bir çubukla uçurtmasını almaya çalışırken elektrik akımına kapıldı ve ağır yaralandı. Olayın ardından babası Ferhan Kurt, oğlunun sesi üzerine dama çıktığında onu yerde yatar halde buldu. Hemen sağlık ekiplerine haber veren Ferhan Kurt, ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet’in vücudunun büyük bir kısmında yanıklar olduğunu öğrendi.

Mahalle sakinleri, elektrik trafolarının uçurtma uçuran çocuklar için büyük bir tehlike oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca, trafonun hemen yanındaki yerleşim alanında ‘Ölüm tehlikesi’ uyarı tabelası olmasına rağmen, trafonun bu kadar yakın bir konumda bulunmasına da tepki gösterdiler.

Baba Ferhan Kurt, olay günü yaşadığı korkunç anları şu sözlerle anlattı: “Sabah uyandığımda dama yüksek bir ses geldi. Çocuklarıma dama çıkmalarını söyledim. Bir süre sonra çocuklarım beni arayıp kardeşlerinin elektrik çarptığını söyledi. Koşarak dama çıktım ve oğlumu yerde yatarken buldum. Vücudu tamamen yanık içindeydi. Elektrik akımını kesmek için hemen onu indirdim ve ambulansa haber verdim. Ahmet’in durumu kritik, hayati tehlikesi devam ediyor.”

Ferhan Kurt, 2019 yılında elektrik trafosunun yüksek voltaj nedeniyle kıvılcım çıkardığı için enerji firmasına şikayette bulunduğunu belirtti. Çocuklarının güvenliğinden endişe ettiğini vurgulayan baba, “7 yıl önce trafoda bir patlama meydana geldi. O günden beri yetkililere defalarca şikayette bulunduk. Çocuklarımız küçük olduğu için bu tehlikenin farkında değiller ve ellerini uzatabilirler diye korkuyoruz. Bu nedenle trafonun kaldırılmasını istiyoruz, ama bir sonuç alamadık. Elektrik firması yetkililerinden şikayetçiyiz” dedi.

Mahalle muhtarı Şehmus Demir ise, “Ahmet kardeşimizin başına gelen olaydan dolayı çok üzgünüz. Uzun yıllardır yetkililere dilekçe yazıyoruz ve buradan trafonun kaldırılmasını talep ediyoruz. Mahallemizde açık iletkenlerin çok olması nedeniyle bu olayın bir ihmal olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Author: Hakan Kaplan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir