Skip to content
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim

  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Toggle search form

Meyve ve Sebze Fiyatlarında Şok Artış: Üretim Düşerken Maliyetler Yükseliyor

Posted on 3 Mayıs 202616 Mayıs 2026 By Yusuf Arslan

Antalya hallerinde 2026 yılı Nisan ayında meyve ve sebzelerde alarm zilleri çalmaya başladı. İşlem miktar endeksleri, domateste 44, meyvede 35 ve sebzede 54 olarak kaydedildi. Aylık bazda meyve fiyatları yüzde 16,22 artarken, domates fiyatları yüzde -19,25, sebze fiyatları ise yüzde -0,33 oranında düştü. Yıllık bazda ise durum daha çarpıcı hale geldi; domates işlem miktarı yüzde -51,65, sebze yüzde -36,87, meyve ise yüzde -3,81 oranında azalma gösterdi. Bu veriler, son yıllarda domates ve sebze ürünlerinde yaşanan en sert düşüşlerden biri olarak tarihe geçti.

FİYATLARDA REKOR SEVİYELER
Nisan ayında fiyat endeksleri, domateste 7458, meyvede 4481 ve sebzede 5066 seviyelerine ulaştı. Domates fiyatları yıllık bazda yüzde 265,79 oranında artarak dikkat çekici bir yükseliş gösterdi. Aynı dönemde sebze fiyatları yüzde 148,76, meyve fiyatları ise yüzde 19,98 oranında yükseldi. Uzmanlar, işlem miktarındaki büyük düşüşün fiyatların hızla tırmanmasında etkili olduğunu belirtiyor.

ARZ DARALDI, FİYATLAR YÜKSELDİ
Domatesin yıllık işlem miktarındaki yüzde -51,65’lik düşüş, fiyat endeksinin sert bir şekilde artmasına neden oldu. Benzer bir durum sebzede de yüzde -36,87’lik bir gerileme ile yaşandı. Meyvede ise sınırlı bir arz daralmasına rağmen fiyatlar artış trendini sürdürdü.

SON YEDİ YILDA REKORLAR
Son yedi yılın Nisan ayları incelendiğinde, domates ve sebze ürünlerinde işlem miktar endeksleri rekor düşüşler gösterirken, fiyat endeksleri de rekor artışlar kaydetti. Meyvede ise her iki alanda da ortalama seviyelerde artışlar gözlemlendi.

AYLIK DEĞİŞİMDE ÇARPICI BULGULAR
Nisan ayında domatesin işlem miktarı yüzde -19,25 ile rekor düşüş gösterirken, fiyat endeksi yüzde 39,59 ile rekor bir artış sağladı. Meyvede işlem miktarı yüzde 16,22, fiyat endeksi ise yüzde 26,38 oranında artarak son yedi yılın üçüncü en yüksek artışını yaşadı. Sebzede ise işlem miktarı yüzde -0,33 ile sınırlı bir gerileme gösterirken, fiyat endeksi yüzde 7,66 artarak tarihî bir seviyeye ulaştı. Genel olarak, Antalya hallerinde arzın azalması ve bu durumun fiyatlara yansıması, özellikle domates ve sebzede yaşanan keskin düşüşlerle birlikte dikkat çekiyor.

Haber

Yazı gezinmesi

Previous Post: Mexico City’nin Kontrolsüz Çöküşü: Başkent Dikkat Çekici Bir Hızla Zemine İnmekte
Next Post: “Hobi Bahçelerinde 300 Milyarlık Rant: Vatandaşa Ödenmeli”

Related Posts

Burçların Genel Özellikleri Haber
Emekli Çalışanlar için Önemli Uyarılar: İsa Karakaş’tan SGK Açıklamaları Haber
Küresel LNG ticareti geçen yıl yüzde 5 büyüdü Haber
Sofralarımızdaki Gizli Tehlike: Dana Eti Yerine Hileli Ürünler Haber
Emekli Maaşlarına Ek Zam Beklentisi Kırıldı: SGK Uzmanı Dilek Ete’den Üzücü Açıklamalar Ekonomi
TCMB Rezervleri Yükselişini Sürdürüyor: 174,5 Milyar Dolar Seviyesine Ulaştı Haber

Copyright © 2026 .

Powered by PressBook Masonry Blogs

beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
Office Lisans Satın Al