Lukaşenko, Belarus’a 10 “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştirileceğini açıkladı

Aleksandr Lukashenko, Belarus’a Rusya’dan Füze Sistemi Alacak

Belarus Cumhurbaşkanı olan Aleksandr Lukashenko, ülkesine Rusya tarafından 10 adet “Oreşnik” balistik füze sisteminin konuşlandırılacağını duyurdu. Lukashenko, gelecekte bu sayının artabileceğini belirtti.

Leningrad bölgesinde gerçekleşen Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lukashenko, Rusya’nın Belarus’a kaç adet “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştireceği konusunda açıklamalarda bulundu.

“Şu an için belirli bir sayı var, ileride nasıl bir gelişme olacak göreceğiz. Eğer Rusya isterse, biz de daha fazlasını yerleştirebiliriz” diyen Lukashenko, bu sayının rezervlerle birlikte olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus topraklarına Rus taktik nükleer silah konuşlandırdıklarını ve Ukrayna’da test edilen nükleer olmayan hipersonik ekipmanlarla donatılmış “Oreşnik” adlı balistik füzenin gelecek yılın ikinci yarısında Belarus’a yerleştirileceğini açıklamıştı. (AA)

Related Posts

Teksas’ta sel felaketinde can kaybı arttı

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 67’ye yükseldiği bildirildi.

Yavaş’tan ‘Ankara’ya operasyon yapılır mı?’ sorusuna yanıt: Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok

CHP’li belediyelere peş peşe operasyonlar düzenlenirken ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’ya da uzanır” iddialarına ilişkin “Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki katliamlarda ölü sayısı 57 bin 338’e ulaştı

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye sürdürdüğü saldırılarda can kaybı 57 bin 338’e ulaştı. Son 24 saatte 70 kişi daha öldü, insani yardım bölgelerinde ise saldırılarda ölenlerin sayısı 743’e çıktı.

Yola çıkacaklar dikkat! Bu güzergahlarda yavaşlayın

Karayolları Genel Müdürlüğü, birçok ilde süren bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bazı güzergâhlarda ulaşımın kontrollü veya alternatif yollardan sağlandığını duyurdu.

CHP’li vekil tek tek açıkladı: İşte 4 maaş alan bürokratlar…

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki bürokratların çoklu maaşlarını tek tek açıkladı.

İstanbulkart ile ödeme yapılan noktaların sayısı arttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELBİM, ödeme sistemleri ağını genişletti. Yeni hayata geçirilen proje sayesinde İstanbulkart ile ödeme yapılan noktaların sayısı arttı.