Kastamonu’da İstihdam Garantili Eğitim Projesi

Kastamonu’da İstihdam Garantili Eğitim Projesi Hayata Geçiyor

Kastamonu’da gerçekleştirilen bir proje kapsamında eğitim alacak 21 kursiyer, protokol imzalanan iş yerlerinde istihdam edilecek.

Kastamonu Üniversitesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile 10 işverenin katılımıyla Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) çerçevesinde istihdam garantili protokol imzalandı. Bu kapsamda 21 kursiyer, teorik eğitimlerinin ardından iş yerlerinde uygulamalı eğitim alacaklar. Program sayesinde işverenler, kendi bünyelerinde aradıkları nitelikli iş gücünü yetiştirme fırsatına sahip olacaklar.

Eğitimler en fazla 160 gün sürecek ve katılımcılar teorik ve uygulamalı eğitimler alarak mesleki yetkinliklerini artıracaklar. Eğitim sürecinde kursiyerlerin cep harçlığı, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile genel sağlık sigortası prim giderleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Bu iş birliği projesi sayesinde Kastamonu’daki işverenlerin ihtiyacı olan nitelikli iş gücü yetiştirilerek bölgedeki istihdam imkanları artırılmış olacak.

Proje Hakkında

Kastamonu Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASÜSEM) Müdürü Serkan Çalışkan, projenin detayları hakkında şunları söyledi: “Bu eğitim modülü 30 saatlik teorik eğitimi ve 720 saatlik pratik eğitimi içeriyor. Bu program ile perakende satış elemanı ve tezgahtar yetiştirilmesine odaklanıyoruz. İş birliğinin sağlanmasında katkıları olan kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”

İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı da, proje ile ilgili olarak “İnşallah Perşembe günü programımızı başlatacağız. Toplam 21 kursiyerimiz olacak. 5 takvim ayında 100 fiili gün ve 750 saat eğitim alacaklar.” diyerek eğitim sürecini açıkladı.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu’nun ardından iş birliği protokolü imzalandı.

Related Posts

Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 344 milyon 877 bin 943 TL tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.

Konkordato artışından bile korkunç: Batıyorlar!

Türkiye ekonomisinde işler giderek kötüleşiyor. Ortaya çıkan veriler durumun vehametini gösteriyor. Son bir yılda konkordato ve iflas sayılarındaki artış, iş dünyasında alarm zillerinin çaldığını gösteriyor. 2025’in ilk yarısında konkordato ilan eden …

Türkiye’nin dev markası iflasa sürükleniyor! 50 ülkeye ihracat yapıyor

1995 yılında Eskişehir’de kurulan ve 50’den fazla ülkeye ihracat yaparak ürünlerini pazarlayan Türkiye’nin dev markası Peyman, ekonomik krizin etkilerinden kurtulamayarak iflas riskiyle karşı karşıya kaldı. 50 bin m2’lik arsasında 31 bin …

TÜPRAG 2 milyar dolarlık yatırımla altın üretimindeki payını yüzde 25’e ulaştırdı

TÜPRAG bünyesinde faaliyet gösteren Efemçukuru Altın Madeni’nde bugüne kadar 165 ton altın üretilirken, ana şirketin yaptığı toplam yatırım ise 2 milyar dolara ulaştı. Efemçukuru Altın Madeni Genel Müdürü Onur Demir, TÜPRAG’un sağladığı 1380 kişilik istihdamın yüzde 80’inin yerel işgücünden oluştuğunu kaydetti. yatırım tutarının 2 milyar dolara ulaştığını dile getiren Demir, 2006’dan bu yana 165 ton altın üretildiğini, Türkiye’deki toplam altın üretiminin yüzde 25’inin TÜPRAG tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Euro Bölgesi’nde enflasyon yükseldi

Euro Bölgesi’nde enflasyon yükseldi