Kastamonu’da İstihdam Garantili Eğitim Projesi

Kastamonu’da İstihdam Garantili Eğitim Projesi Hayata Geçiyor

Kastamonu’da gerçekleştirilen bir proje kapsamında eğitim alacak 21 kursiyer, protokol imzalanan iş yerlerinde istihdam edilecek.

Kastamonu Üniversitesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ile 10 işverenin katılımıyla Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) çerçevesinde istihdam garantili protokol imzalandı. Bu kapsamda 21 kursiyer, teorik eğitimlerinin ardından iş yerlerinde uygulamalı eğitim alacaklar. Program sayesinde işverenler, kendi bünyelerinde aradıkları nitelikli iş gücünü yetiştirme fırsatına sahip olacaklar.

Eğitimler en fazla 160 gün sürecek ve katılımcılar teorik ve uygulamalı eğitimler alarak mesleki yetkinliklerini artıracaklar. Eğitim sürecinde kursiyerlerin cep harçlığı, iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile genel sağlık sigortası prim giderleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Bu iş birliği projesi sayesinde Kastamonu’daki işverenlerin ihtiyacı olan nitelikli iş gücü yetiştirilerek bölgedeki istihdam imkanları artırılmış olacak.

Proje Hakkında

Kastamonu Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASÜSEM) Müdürü Serkan Çalışkan, projenin detayları hakkında şunları söyledi: “Bu eğitim modülü 30 saatlik teorik eğitimi ve 720 saatlik pratik eğitimi içeriyor. Bu program ile perakende satış elemanı ve tezgahtar yetiştirilmesine odaklanıyoruz. İş birliğinin sağlanmasında katkıları olan kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”

İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı da, proje ile ilgili olarak “İnşallah Perşembe günü programımızı başlatacağız. Toplam 21 kursiyerimiz olacak. 5 takvim ayında 100 fiili gün ve 750 saat eğitim alacaklar.” diyerek eğitim sürecini açıkladı.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden KATSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu’nun ardından iş birliği protokolü imzalandı.

Related Posts

Microsoft ve Meta’nın geliri beklentileri aştı

ABD’li teknoloji şirketlerinden Microsoft ve Meta’nın geliri ocak-mart döneminde piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Bakan Kurum’dan Kanal İstanbul sorusuna cevap

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “Kanal İstanbul ile ilgili bir konu şu anda gündemimizde yok” dedi. Bakan Kurum ayrıca “Kanal İstanbul üzerinden polemik yaratmak, konuyu başka alanlara çekmek çabası milletimiz nezdinde karşılıksız kalacaktır.” diye ekledi.

Altın yatırımcısına ‘Cuma günü’ uyarısı: Her şey değişebilir

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, cuma günü açıklanacak verilerin piyasalarda dengelerin değişmesine neden olabileceğini belirterek yatırımcıları uyardı. Memiş, piyasaların haftanın son işlem gününe kadar sakin bir seyir izlemesini beklediğini ifade etti.

Geçim krizi derinleşiyor: Açlık ve yoksulluk sınırı arasındaki fark giderek büyüyor!

TÜRK-İŞ’in nisan ayı araştırması, çalışanların geçim koşullarının daha da zorlaştığını ortaya koydu. Gıda fiyatlarında süren artış mutfak harcamalarını artırırken temel ihtiyaçlara erişim her geçen gün daha da güçleşiyor. Raporda mevcut gelir düzeylerinin yetersizliğine dikkat çekiliyor.

‘Nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldü’

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldüğünü belirtti.

Türk elektronik sektörü “ticaret savaşından” güçlenerek çıkabilir

Türk elektronik sektörü, “ticaret savaşları” olarak nitelendirilen ve dünyada gümrük vergisi düzenlemelerinin, alternatif tedarik ve pazar arayışlarının artmasına yol açan dönemde önemli bir potansiyele sahip bulunuyor.