Skip to content
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim

  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Toggle search form

İBB Davası 27. Gününde: Mehmet Pehlivan Savunmasına Devam Ediyor, İtiraf Baskısı İddiaları Gündemde

Posted on 27 Nisan 202616 Mayıs 2026 By Yusuf Arslan

Cumhuriyet’in Silivri muhabirinden son dakika gelişmeleri! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) davasının 27. gününde, duruşma İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki 1 No’lu salonda gerçekleştirilmeye devam ediyor. Dava, Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu birçok ismin yargılandığı bir süreçte ilerliyor.

Duruşmaların başlangıcı 9 Mart Pazartesi günüydü ve o günden bu yana toplam 35 kişinin savunması alındı. Bugün, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklu avukatı Mehmet Pehlivan’ın yarım kalan savunması devam etmekte. Ardından, Pehlivan’ın avukatları da savunmalarını yapacak.

Gelişmeleri dakika dakika aktaran Cumhuriyet’in Silivri muhabiri, 27. celsede yaşanan önemli anları kaydetti.

Pehlivan, savunmasına kaldığı yerden devam ederek, İmamoğlu’nun 2019 yerel seçimlerini kazanmasının ardından medya tarafından yoğun bir şekilde hedef alındığını vurguladı. “Sayın İmamoğlu hakkında iktidara yakın medya kuruluşları tarafından 4.500’den fazla haber yapıldı. Bu süreçte sadece bir olumlu haber mevcut; o da 31 Mart 2024 seçimlerinde İmamoğlu’nun kazanabileceği üzerine,” dedi.

Medya kuruluşlarının kamu yararına projeleri dahi dikkate almadığını belirten Pehlivan, “Aşevi veya öğrenci yurtları gibi temel projeler bile haber olmaktan uzak kaldı. Yandaş medya, muhalif siyasetçileri karalama kampanyası yürütürken, mağdurların suç duyuruları bile dikkate alınmadı. Bu durum, muhaliflerin yozlaşmış olduğu algısını yerleştirme amacını taşımaktadır,” ifadelerini kullandı.

Pehlivan, ayrıca savcılığın soruşturma sürecindeki bilgi paylaşımındaki tutarsızlıklara dikkat çekerek, “Savcılık her gün yeni adli işlemler üretiyor fakat etkin pişmanlık kapsamında tahliye edilenlerin bilgilerini düzenli olarak basına sızdırıyor. Bu durum, bir propaganda ve kampanya olarak değerlendirilebilir,” dedi.

Pehlivan, kendisinin yanı sıra Fatih Keleş ve Murat Ongun’un da itirafçı olduğu yönündeki asılsız iddiaların basına servis edildiğini ifade ederek, “Beni tanımayan kişiler, savcı tarafından benim itirafçı olduğuma yönelik bilgilerle yönlendirildi. Bu durum, itiraf beklentisi oluşturma amacı güdüyordu. Bu tür yanıltıcı bilgiler suç olarak değerlendirilmiyor,” şeklinde konuştu.

Duruşmanın devamında, Mehmet Pehlivan’ın savunmasının ardından etkin pişmanlıkçı Adem Soytekin’in savunmasına geçildi ve Soytekin’in duruşmalara getirilmeme talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Soytekin, diğer tutuklular tarafından baskı gördüğünü iddia ederek, savunma sırasının öne çekilmesini talep etti.

Eğitim

Yazı gezinmesi

Previous Post: Tahran’da Acil Durum Hazırlıkları: ABD ve İran Arasındaki Gelişmeler
Next Post: Beykoz Orman Yangınının Yıkıcı Etkileri Gün Yüzüne Çıktı

Related Posts

Bayramda Kan Donduran Cinayet: Akrabasının Hayatına Son Verdi Eğitim
Pakistan’da 22 Terörist Etkisiz Hale Getirildi Eğitim
Emeklilikte Yeni Bir Başlangıç: Yılda 1,5 Milyon Fide Üretiyorlar Eğitim
bianet çalışanları Kürt Dili Gününü Kürtçe şarkılarla kutluyor Eğitim
Ümit Özdağ’dan Ali Babacan’a Sert Tepki Eğitim
Filiz Gencan’dan AKP İddialarına Kesin Cevap Eğitim

Kategoriler

  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haber
  • Sağlık
  • Tanıtım
  • Teknoloji

Son Yazılar

  • Bahigo Giriş İşlemleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
  • Akçebet Giriş İşlemleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
  • Adiosbet Giriş İşlemleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler
  • DJI ve Insta360 patent kavgasına başladı: Konu Insta360 Luna Ultra
  • Tıp dünyasında sıra dışı deney: Paraziti ilaca dönüştürdüler
  • LGS PUAN HESAPLAMA 2026 EKRANI (NET PUAN) || MEB LGS Puanı Nasıl Hesaplanır? Doğru Yanlış Sayısı ile LGS Puan Hesaplama Robotu
  • Assan Panel Birleşik Krallık’ta üretime başlıyor
  • Tekirdağ’da Kimya Fabrikasında Patlama
  • Engelli Öğrencilerden Yıl Sonu Sergisi
  • THY Uçağı Radar Direğine Çarptı
  • Diyarbakır’da İki Yeni Cami ve Külliye Protokolü İmzalandı
  • Lübnan’da İsrail Saldırıları: 3.711 Ölü, 11.483 Yaralı
  • Vali Sezer, Musulça köyündeki etkinliğe katıldı
  • Rakiplerini ‘ezmek’ için mitinge fil getirdi, filin hareketi tüm salonu pişman etti
  • Türkiye’den Kazakistan plakalı araçlara yeni taşıma izni
  • ABD ile İran savaşında sona gelindi… Barış anlaşması tamam
  • Telefonunu şarja takıp uyudu, boynundaki kolye sonu oluyordu
  • Hepimiz geçmişimizin sürgünleriyiz
  • 1993 Nijeryası’na bir yolculuk: Babamın Gölgesi
  • Bitcoin ETF’lerinde Tarihi Dönüm Noktası: 2 Trilyon Dolarlık Eşik Aşılıyor

Copyright © 2026 .

Powered by PressBook Masonry Blogs

beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
Office Lisans Satın Al