Skip to content
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim

  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Toggle search form

Gülistan Doku’nun Eski Erkek Arkadaşı, Telefonuyla Onu Takip Ettiğini İfade Etti

Posted on 6 Mayıs 202616 Mayıs 2026 By Yusuf Arslan

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinden beri kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun soruşturmasında çarpıcı yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Eski erkek arkadaşı Zeinal Abarakov, verdiği jandarma ifadesinde, Gülistan’ın telefonunda kendi ‘Google’ hesabının bulunduğunu belirterek, “Google hesabım üzerinden telefonunun yerini bulmaya çalıştım” dedi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 2024 Haziran kararnamesi ile Tunceli’ye atanan Türkiye’nin üç kadın başsavcısından biri olan Ebru Cansu, göreve başlar başlamaz Gülistan Doku dosyasını incelemeye aldı. Soruşturmayı yeniden ele alan Cansu’nun talimatıyla, ‘Jandarma Dedektifleri’ olarak bilinen Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) özel bir ekip kurarak dosya üzerinde çalışmalara başladı.

Gülistan Doku’nun kaybolduğu gün ve öncesindeki tüm güvenlik kamera kayıtları ve PTS verileri toplandı. 70 farklı KGYS görüntüsü ve ek olarak 700 saatlik güvenlik kamerası kaydı incelendi. Bu görüntülerde, Gülistan’ın kaybolmadan önceki gün erkek arkadaşı Zeinal Abarakov ile buluşmak için gittiği kafeden çıkış anı ve sonrasında öğretmenine gittiği anlar detaylı bir şekilde analiz edildi. Ayrıca dosyaya eklenen bazı şüphelilerle birlikte HTS ve PTS çalışmaları da gerçekleştirildi. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra operasyonlar başlatıldı.

Kayıp dosyası, ‘cinayet’ soruşturmasına dönüştürüldü ve bu kapsamda 14, 17 ve 24 Nisan tarihlerinde operasyonlar düzenlendi. 17 şüpheli gözaltına alındı ve dosyada şüpheli olan Umut Altaş için kırmızı bülten çıkarıldı.

Dönemin valisi ve oğlu dahil olmak üzere 12 şüpheli tutuklandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel ve Gülistan’a son teması olduğu belirlenen dönemin İl Özel İdaresi çalışanı Erdoğan Elaldı, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Ayrıca, Gülistan Doku’nun eski erkek arkadaşı Zeinal Abarakov ve ailesi ile birlikte, bazı diğer şüpheliler ‘suç delillerini gizleme ve yok etme’ suçlamasıyla tutuklandı.

Dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir, Gülistan’ın hastane kayıtlarını sildiği iddiasıyla gözaltına alınarak ‘resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek’ suçlarından tutuklandı. Tuncay Sonel ise bir dizi suçlamadan tutuklandı. Tunceli Devlet Hastanesi bilgi işlem görevlileri de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zeinal Abarakov’un jandarmada yaptığı ifade tutanağında, Ulusal Kriminal Büro tarafından gerçekleştirilen teknik incelemelerde, Gülistan Doku’nun kullandığı telefon üzerinde ‘etkinlik takibi’ yapıldığına dair bulgular tespit edildiği belirtildi. Bu gelişmeler, Gülistan’ın kaybolma sürecindeki gizemleri daha da derinleştiriyor.

Eğitim

Yazı gezinmesi

Previous Post: Hizbullah Davasında Çarpıcı Gelişme: Sorumlular Artık Aranmayacak
Next Post: Burdur’da Cami İçinde Utanç Verici Hırsızlık Olayı

Related Posts

Türk Sinemasının İkonu Türkan Şoray: “Set İçin Köyü Yaktık, Davul Zurnayla Uğurlandık” Eğitim
Zeynep Sönmez, Hollanda’da İkinci Tura Yükseldi Eğitim
İsrail’in Yeni Taktikleri: Saldırılardan Korunmak İçin Maket Asker Kullanıyorlar Eğitim
Ank-Ar Araştırma’nın Yeni Anketi: Türkiye’nin Yönetim Algısı Nasıldır? Eğitim
Selçuksport’un Sahibi Gözaltına Alındı: Yasa Dışı Bahis Operasyonu Eğitim
Bolivya’daki Hükümet Karşıtı Gösterilerde Gözaltına Alınanların Sayısı 120’ye Ulaştı Eğitim

Copyright © 2026 .

Powered by PressBook Masonry Blogs

beylikdüzü escort
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
bahçeşehir escort
istanbul escort
Office Lisans Satın Al