Skip to content
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim

  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Toggle search form

Gayrimenkul Alım-Satımında Yeni Dönem: Resmi Gazete’de Yayımlandı

Posted on 29 Nisan 202616 Mayıs 2026 By Yusuf Arslan

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile gayrimenkul alım-satım işlemlerine dair önemli değişiklikler yapıldı. Taşınmaz ticaretini düzenleyen yönetmelik değişikliği, emlak piyasasında uygulanacak yeni kuralları içeriyor.

TAŞINMAZ SATIŞINDA YENİ ÖDEME YÖNTEMİ

Yeni düzenleme ile birlikte, gayrimenkul alım-satım işlemlerinin bir kısmı veya tamamı, bankalar ve Bankacılık Kanunu kapsamındaki finansal kuruluşlar aracılığıyla oluşturulacak “ödeme sistemi” üzerinden gerçekleştirilecek. Eğer taşınmaz satış bedelinin bir kısmı veya tamamı bankalar veya finansman kurumları tarafından kredilendiriliyorsa, kredi haricindeki diğer ödemelerin bu sistem üzerinden yapılması zorunlu hale getirilecek. Bu düzenleme, satış işlemlerinde krediyle karşılanmayan tutarların güvenli ve kayıtlı bir şekilde aktarılmasını sağlayacak.

Ayrıca, bu ödeme sistemini kullananlardan bir hizmet bedeli talep edilecek ve bu bedel, satıcıya iletilen tutardan kesilecek. Yönetmelikte, bu ödeme sisteminin nasıl işleyeceği, sürecin nasıl takip edileceği ve olası teknik sorunların nasıl çözüleceği konularında bilgilere de yer verildi. Bu konuların detayları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenecek.

1 TEMMUZ’DAN İTİBAREN ZORUNLU HALE GELECEK

Yapılan düzenleme ile işletme adresi, ticaret unvanı veya faaliyet konusundaki değişikliklerin belirli süreler içinde bildirilmesi zorunlu hale getirildi. Değişiklik durumunda, yetki belgesinin de yenilenmesi gerekecek. Bu yeni sistemin kullanımı, 1 Temmuz 2026 tarihine kadar isteğe bağlı olacak; ancak bu tarihten itibaren zorunlu hale gelecek. Bakanlık, bu tarihi üç aya kadar uzatma yetkisine de sahip. Yönetmelik, yayımlandığı tarihte yürürlüğe girecek ve hükümlerini Ticaret Bakanı uygulayacak.

Haber

Yazı gezinmesi

Previous Post: İstanbul’daki Hayvan Hakları Toplantısı İptal Edildi
Next Post: Enerji Piyasasında Petrol Krizi Derinleşiyor

Related Posts

Bitcoin ETF’lerinde Tarihi Dönüm Noktası: 2 Trilyon Dolarlık Eşik Aşılıyor Eğitim
Çalışanların Hakları Korunuyor: İşyerinde Biyometrik Takip KVKK’ya Aykırı Bulundu** Haber
SGK Uzmanı İsa Karakaş’tan Asgari Ücret İle İlgili Önemli Açıklamalar Haber
ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları Tarihi Düşüş Yaşadı Haber
ABD Tahvil Faizleri Yükselirken Piyasalarda Düşüş Yaşandı Haber
Kazanmanın Altın Kuralı Eğitim

Copyright © 2026 .

Powered by PressBook Masonry Blogs

beylikdüzü escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort istanbul escort
Office Lisans Satın Al