Erdoğan ve Paşinyan’dan barış mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan tarafının talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Ermenistan ile Azerbaycan arasında devam eden barış süreci ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Paşinyan’ı Azerbaycan ile varılan mutabakat nedeniyle tebrik ettiği belirtildi. Erdoğan, bu uzlaşının “bölgesel barış ve istikrar açısından değerli olduğunu” ifade ederek, sürecin somut adımlarla desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

Telefon görüşmesinde ayrıca, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecine de değinildi. Erdoğan, iki ülke arasındaki diyaloğun teknik düzeyde sürdürüleceğini ve ilişkilerin geliştirilmesi adına çabaların devam edeceğini vurguladı.

Görüşme, son dönemde Güney Kafkasya’da artan diplomatik temasların bir parçası olarak dikkat çekiyor. Bölgedeki barış girişimlerinin, uzun süredir devam eden gerilimlerin sona ermesi açısından kritik bir dönemece girdiği yorumları yapılıyor.

Related Posts

TEM’de yolcu otobüsü ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 10 yaralı

TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde yolcu otobüsü ile soğan yüklü kamyonun çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 10 kişi yaralandı.

İranlı “Kara Dul”: 22 yıl boyunca 11 kocasını öldürüp miraslarını aldı

İran’da 22 yıl boyunca evlendiği erkeklerin mehir paralarını alan 56 yaşındaki Gülsüm Ekberi’nin, miraslarını kendi üzerine geçirdikten sonra 11 kişiyi çeşitli yöntemlerle öldürdüğü ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’la telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile Bakü-Erivan barışını ele aldı.

Trump başkentteki tüm evsizleri göndereceğini açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, başkent Washington’da yaşayan evsizlerin kentten çıkarılacağını bildirdi. Trump sosyal medyadaki paylaşımında konuya ilişkin, “Size kalabileceğiniz yerler vereceğiz ama başkentten uzakta” ifadelerini kullandı.

Türk gıda devinin kurucusu ünlü iş insanı hayatını kaybetti

Türkiye’nin en büyük süt üreticileri arasında yer alan Tahsildaroğlu markasının kurucu ismi Selman Tahsildaroğlu, 93 yaşında hayatını kaybetti.

Teoman milyonluk teklifi geri çevirdi: Sebebi gündem oldu

Ünlü şarkıcı Teoman, Orta Doğu’dan gelen bir konser teklifini “Pazar günleri çalışmıyorum” diyerek geri çevirdi. Gazeteci Mehmet Üstündağ tarafından açıklanan reddetme nedeni sosyal medyada gündem oldu.