Elektrikli otoda dengeler değişiyor: BYD, Tesla’yı solladı

BYD 2024 Hedefini Aştı: Tesla’yı Geride Bıraktı!

Çin merkezli otomotiv devi BYD, çeyreklik gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artırarak 170,4 milyar yuan (yaklaşık 23,3 milyar dolar) seviyesine yükseltti. Aynı dönemde hisse başına karı ise yüzde 99 artışla 3,12 yuan (yaklaşık 0,43 dolar) olarak açıklandı.

2024 yılına gelindiğinde BYD, yıllık gelirini 107 milyar dolara çıkararak sektör lideri Tesla’nın 98 milyar dolarlık gelirini geride bırakmayı başardı. Bu büyük başarı, BYD’nin agresif pazar stratejisi ve pazar payını genişletme hedeflerine odaklanmasının bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Avrupa’dan Güneydoğu Asya’ya kadar uzanan coğrafi yayılımı, şirketin uluslararası alanda da güçlü bir konum elde etmesini sağladı.

BYD’nin hızlı büyüme grafikleri, şirketin global elektrikli araç pazarındaki lider konumunu güçlendirirken, Tesla’nın ise düşen kâr marjları ve azalan satış rakamlarıyla mücadele ettiği ortada. BYD’nin bu çarpıcı performansı, sektördeki dengeleri değiştirecek nitelikte.

Related Posts

Spot piyasada doğal gaz fiyatları – 24 Mayıs 2025

Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans fiyatı 13 bin 489 lira 27 kuruş olarak belirlendi.

Merkez Bankası rezervleri yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 16 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 314 milyon dolar artışla 145 milyar 657 milyon dolara çıktı.

Trump tarih verdi! AB’ye yeni vergiler yolda…

ABD Başkanı Donald Trump, gümrük vergileri konusunda gündem yaratacak bir çıkış daha yaptı. Trump, 1 Haziran’dan itibaren Avrupa Birliği menşeli ürünlere doğrudan yüzde 50 oranında vergi konulması yönünde çağrıda bulundu. Açıklamasıyla ticaret gerilimini yeniden alevlendirdi.

Konut kredisi oranları yükseldi: Hangi banka daha avantajlı?

Konut kredisi faiz oranlarında yükseliş devam ediyor. Geçen hafta %2,79 olan en düşük konut kredisi oranı, bu hafta %3,09’a kadar yükseldi. TCMB’nin uyguladığı sıkı para politikası ile birlikte konut kredilerinin de maliyeti arttı.

OpenAI’dan dudak uçuklatan satın alma: Akıllı telefonlara rakip cihaz geliyor

OpenAI, Apple’ın efsanevi tasarımcısı Jony Ive’ın donanım girişimi io’yu 6,4 milyar dolara satın alıyor. ChatGPT üreticisi şirket, bu adımla akıllı telefonun yerini alabilecek yeni nesil yapay zeka cihazları geliştirmeyi amaçlıyor.

İngiltere’de yıllık enflasyon yüzde 3,5 oldu

İngiltere’de yıllık enflasyon nisanda yüzde 3,5’e yükselerek Şubat 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı.