Skip to content
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim

  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İletişim
  • Toggle search form

Başhekim, Gülistan’ın Son Görüldüğü Yerden Geçiş Yaptı!

Posted on 16 Mayıs 202616 Mayıs 2026 By Yusuf Arslan

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kayıp olan ve yıllar sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıkan Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturma derinleşiyor. Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, dönemin Tunceli Devlet Hastanesi başhekimi Çağdaş Özdemir’in Gülistan’ın son görüldüğü yerden aracıyla geçtiğine dair PTS (Polis Trafik Sistemi) kayıtlarının bulunduğunu açıkladı. Avukat Çimen, “Gülistan’ın kaybolduğu tarih 5 Ocak 2020. O gün, Erdoğan Elaldı, Çağdaş Özdemir, Şükrü Eroğlu, Mustafa Türkay Sonel ve Umut Altaş gibi isimlerin, Gülistan’ın bulunduğu yere yönelik bir hareketlilik içinde olduğunu görüyoruz. Çağdaş Özdemir, bu olayla ilgili sorumluluğu da üstlenmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 2024 Haziran kararnamesiyle Tunceli’ye atanan Ebru Cansu, göreve başladıktan sonra Gülistan Doku dosyasını yeniden incelemeye aldı. Başsavcı Ebru Cansu’nun talimatları doğrultusunda, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından özel bir ekip kuruldu. Gülistan’ın kaybolmasından önceki gün ve kaybolduğu güne ait tüm güvenlik kameraları ve PTS kayıtları toplandı.

Sonuç olarak, Gülistan’a ait yeni görüntüler de dahil olmak üzere 70 KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) kaydı ve ek 700 saatlik güvenlik kamerası görüntüsü dosyaya eklendi. Bu görüntüler, Gülistan’ın kaybolmadan önce erkek arkadaşı Zeinal Abarakov ile görüştüğü kafeden nasıl geldiği ve kafeden ne zaman ayrılarak öğretmenine gittiğine dair bilgiler sağladı.

Gülistan Doku’nun kayıp dosyası, artık bir cinayet soruşturmasına dönüşmüş durumda. Soruşturma kapsamında 14, 17 ve 24 Nisan tarihlerinde operasyonlar düzenlendi ve toplamda 17 şüpheli gözaltına alındı. Özellikle ABD’de bulunan Umut Altaş için kırmızı bülten çıkarıldı.

Jandarma işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel ile Gülistan Doku’ya son teması bulunduğu tespit edilen ve o dönemde İl Özel İdaresi çalışanı olan Erdoğan Elaldı, ‘Kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklandı. Gülistan Doku’nun eski erkek arkadaşı Zeinal Abarakov, ailesi ve bazı diğer şüpheliler de ‘Suç delillerini gizleme ve yok etme’ suçlamasıyla tutuklandı. Ayrıca, Gülistan Doku’nun hastane kayıtlarını sildiği iddiasıyla gözaltına alınan Çağdaş Özdemir de ‘Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek’ suçlarından tutuklandı. Tuncay Sonel ise çeşitli suçlamalarla tutuklandı.

Şüpheliler arasında yer alan U.A. ile Munzur Üniversitesi’nden kameralarla ilgili sorumlu olan S.G. ve S.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu süreçte hastane kayıtlarının silinmesi iddiasıyla gözaltına alınanların durumları araştırılmaya devam ediyor.

Eğitim

Yazı gezinmesi

Previous Post: Eğitim Almadan Köpek Bakımında Çalışan Kadın Saldırıya Uğradı: Şirket Sahibinden Hesap Soruyor**
Next Post: Iğdır’da Sağanak Yağış: Sokaklar Su İçinde Kaldı

Related Posts

İzmir’de Eğitim Kurumlarına Yönelik Tehdit Operasyonu: 30 Kişi Gözaltında Eğitim
Merkel: Avrupa Bilimsel Hedeflerinden Uzaklaşıyor Eğitim
Mısır’da Canlı Yayında Kendini Yakan Kadının Hikayesi Eğitim
Mehteran Birliği, Türk Günü Yürüyüşü’nde New York Times Meydanı’nda Muhteşem Bir Performans Sergiledi Eğitim
Kılıçdaroğlu’nun ‘alın teri’ sözlerine işten çıkarılan emekçiden yanıt: ‘Söylem değil, uygulama konuşur’ Alın
Freiburg, UEFA Avrupa Ligi Finaline Hazırlıklarını Tamamladı Eğitim

Copyright © 2026 .

Powered by PressBook Masonry Blogs

beylikdüzü escort
avcılar escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
bahçeşehir escort
istanbul escort
Office Lisans Satın Al