Zelenski’den dikkat çeken takas açıklaması: Hala tam listeler yok

Ukrayna ve Rusya Arasındaki Gerilim İstanbul Müzakerelerine Rağmen Sürüyor

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimin, İstanbul’da gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda üst sınırda devam ettiğini belirtti. Zelenski, İstanbul müzakerelerinde varılan anlaşmaya göre takas edilecek esirler listesini henüz Rusya’dan almadıklarını açıkladı.

Zelenski, gelenek haline gelen video mesajlarıyla halka seslenerek taraflar arasındaki son gelişmeleri değerlendirdi. “

“Rusya’dan Henüz Tam Esir Listesi Yapılmadı”

Konuşmasında, İstanbul müzakerelerinde varılan anlaşma gereği esir takası ve asker cenazesi değişimi konularında çalışmaların devam ettiğini açıklayan Zelenski, Savunma Bakanı Rüstem Umerov ve diğer yetkililerden bilgi aldığını belirtti.

Esir takası ve asker cenazelerinin değişimi konusunda ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Zelenski, “İstanbul’da anlaştığımız binlerce esir için maalesef hala Rusya’dan tam listeler alamadık” diyerek şunları kaydetti:

“Takas sürecini sürdürebileceğimize inanıyoruz. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Eğer Ruslar, insani konularda bile anlaşmalara uymazlarsa, bu durum uluslararası müzakereleri ve diplomasi çabalarını ciddi şekilde etkileyebilir.”

Zelenski, Rusya’ya Baskı Artırılmalıdır

Zelenski ayrıca Haziran’da gerçekleştirilecek NATO Lahey Zirvesi ve Kanada’da yapılacak G7 zirvesi için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti ve “Moskova’ya baskı artırılmalı, yaptırımlar güçlendirilmelidir” şeklinde konuştu.

Related Posts

İsrail Başbakanı Netanyahu: ‘İran’ın Nükleer Programına Son Verdik’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’la 12 gün süren çatışmaların ardından yürürlüğe giren ateşkese ilişkin yaptığı açıklamada, “İran’ın nükleer programına son verdik” iddiasında bulundu. Sosyal medya platformu X üzerinden yayınladığı video mesajında konuşan Netanyahu, ateşkesin ardından İran’a yönelik tehditlerini de yineledi.

Ünlü model iş ilanı açtı! Vücuduna krem süreni 580 bin TL maaşa bağlayacak

Ünlü model Alicia Davis iş ilanı ile sosyal medyanın gündemine oturdu. Ünlü model Türk parasıyla 580 bin TL karşılığında “Kişisel bronzlaşma asistanı” arıyor.

90 yaşındaki ninenin toprağına göz diktiler

Yeni maden yasasıyla geçim kaynakları ve yaşam alanları tehlikede olan köylüler “Bir tek zeytin ağacımızı vermemek için ne gerekiyorsa yapacağız” diyor.

CHP’den Adalet Bakanlığı önünde dikkat çeken eylem

CHP Ankara İl Başkanlığı, gazetecilerin tutuklanması başta olmak üzere adalet sistemindeki sorunları protesto etmek amacıyla Adalet Bakanlığı önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İsrail Batı Şeria’daki çiftçilere bir ayda 415 kez saldırdı

Filistin yönetimine bağlı Medya Ofisi tarafından Tarım Bakanlığı ve Filistin Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Yerlerine Karşı Direniş Komisyonu işbirliğinde ortak bir rapor yayımlandı. Raporda, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerce …

Bodrumlu emekliler isyanda “İktidar eli ile her geçen gün daha yoksullaşıyoruz, kiramızı ödeyemiyoruz yandaşa kaynak var emekliye yok”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde basın açıklaması yapan emekliler isyan etti. Birleşik Emekliler Sendikası Bodrum Şube Başkanı Safiye Karakaş “17 milyon Emekli seçtiklerimiz yani bugünkü iktidar eli ile her geçen gün daha yoksullaşıyoruz. İktidarın yaptığı düzenlemeler hep emeklilerin aleyhine oldu. Yandaşa kaynak var emekliye yok” diye konuştu.