Zelenski, ‘barıştan önce’ tam ateşkes istiyor


Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya’ya Ateşkes Çağrısı Yaptı

Bu habere bir spot yaz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İstanbul’da bir görüşmesini kabul etmeden önce ateşkesin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Rusya’ya 12 Mayıs’ta başlamak üzere koşulsuz bir ateşkesi kabul etme çağrısında bulundu. Bu çağrı, Avrupalı müttefiklerinin 30 günlük ateşkes çağrısının hemen ardından geldi.

Zelenski, ateşkesin sağlanması halinde Ukrayna’nın doğrudan müzakerelere hazır olduğunu söyledi.

Bu esnada Rus devlet destekli Interfax haber ajansının bildirdiğine göre Kremlin dış politika yardımcısı Yuri Ushakov, Putin’in önerdiği Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinin 2022 müzakerelerinin yanı sıra sahadaki durumu da dikkate alacağını söyledi.

UKRAYNA TAM ATEŞKES İSTİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pazar sabahı yaptığı açıklamada, Perşembe günü Türkiye’de doğrudan görüşmelere başlanmasını teklif etti.

Zelenski, bu öneriyi “Rusların savaşı bitirmeyi düşünmeye başlaması olumlu bir işaret. Her savaşın sona ermesinin ilk adımı ateşkestir. Öldürmeye devam etmenin hiçbir anlamı yok. Rusya’nın yarın, yani 12 Mayıs’ta başlayacak tam, kalıcı ve güvenilir bir ateşkesi onaylamasını bekliyoruz” sözleriyle değerlendirdi.

Zelenski’nin başdanışmanı Andriy Yermak, Telegram’da yaptığı paylaşımda “Önce ateşkes olmalı. Sonra diğer her şey konuşulabilir” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın savaşı sürdürme niyetini kelime oyunlarıyla gizlemeye çalıştığını belirtti. Yermak’a göre Moskova, gerçek niyetini açıkça ortaya koymalı ve ilk adım olarak silahları susturmalı.


Related Posts

Koltuktan 2 milyon liralık altın çıktı

Sırbistan’ın Horgos Sınır Kapısı’nda bir araçta yapılan aramada, koltuk altına gizlenmiş 42 bin euro (1 milyon 978 bin TL) değerinde altın ziynet eşyası ele geçirildi. Hem altınlara hem de araca geçici olarak el konuldu.

Karadeniz’de nadir olarak görülüyor: ‘Bulut Denizi’ şaşkına çevirdi

Son olarak Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Yılantaş Yaylası ile Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Boğaz Yaylası’nda farklı dönemlerde ortaya çıkan bulut denizi görenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle sabah erken saatlerde ve gün batımında oluşan …

Şırnak’ta İki Bitki Alzheimer ve Diyabete Şifa Olabilir

Soryaz ve Guriz bitkileri, Alzheimer ve diyabet üzerinde etkili olabilir. Çalışma uluslararası dergide yayımlandı.

Yalova’da TEKNOFEST Drone Şampiyonası Başladı

TEKNOFEST 2025 kapsamındaki Drone Şampiyonası’nın 2. etabı Yalova’da gerçekleştiriliyor.

Bayburt’ta İl Özel İdaresi Toplantısı

Vali Eldivan, Encümen Kurulu ile toplantıda gündem maddelerini görüşerek kararlar aldı.

Manavgat Şelalesi’nde Mahsur Kalan 2 Kişi Kurtarıldı

Manavgat’ta su seviyesinin yükselmesiyle mahsur kalan 2 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.