Yenidoğan çetesi avukatları savcının değiştirilmesini istemişti. Başsavcılık kararını verdi

Yenidoğan Çetesi Davası Devam Ediyor: Savcının Değiştirilmesi Reddedildi

Türkiye’nin vicdanını derinden yaralayan ve bebek ölümlerini hiçe sayarak para kazanmaya çalışan “yenidoğan çetesi” davası hakkında İstanbul’da ikinci duruşma dün başladı. Sanık avukatları, savcının değiştirilmesini talep etti, fakat Başsavcılık bu talebi reddetti.

Olayın Detayları:

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 1399 sayfalık iddianameye göre, suç örgütünün lideri olan sanık doktor Fırat Sarı ve ekibinin, yenidoğan yoğun bakım ünitelerindeki 112 sevk sistemini manipüle ederek hastaların durumunu kötüleştirerek SGK’dan yüksek ödemeler almayı amaçladığı belirtiliyor. Ayrıca, hastaların durumunu abartarak uzun süreli yatışlar sağlayıp hem SGK’dan yüksek ödeme alındığı hem de hasta yakınlarından fazla ücret talep edildiği ifade ediliyor.

Ceza Talepleri:

İddianamede, sanıklar Fırat Sarı ve İlker Gönen için “kasten öldürme”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarından 177 yıl 6 ay ile 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor. Sanık Gıyasettin Mert Özdemir için ise 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Benzer suçlardan 44 sanık hakkında da hapis cezaları öngörülüyor.

İddianamede, suç işleyen hastane ve şirketler için tüzel kişilere özgü güvenlik tedbirleri uygulanarak, mal varlıklarına el konulması talep ediliyor.

Hastanelere Kayyum Görevlendirildi

Soruşturma sonucunda, İstanbul ve Tekirdağ Çorlu’daki bazı hastanelerin ruhsatları iptal edilerek, bu hastanelerde tedavi gören hastaların kamu hastanelerine sevk edilmesi kararlaştırıldı. Bazı hastaneler ve şirketlerde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atandı.

Toplamda 11 şüpheli tutuklandı, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve bir kişi ise serbest kaldı.

Tutuklu Sanık Sayısı Artıyor

İlk duruşmadan sonra bazı sanıklar tutuklandı. Bunlar arasında TRG Hospitalist Hastanesi doktorları Mehmet Gürül ve Şeyhmus Çelik ile Esenler Güney Hastanesi‘nin mesul müdürü Ali Dirik yer alıyor. Mahkeme, bu sanıkların tutuklanmasına karar verdi.

Yeni fezlekedeki talepler arasında, “yenidoğan çetesi” üyeleri için ağır cezalar isteniyor. Kasten öldürme suçundan 10 ila 15 yıl arası hapis cezası talep ediliyor.

Related Posts

Vatikan’da yeni papa için seçim bugün başlıyor

Vatikan’da Katolik Kilisesi’nin yeni papasını belirlemek için seçim (Konklav) bugün başlıyor. Bu seçim, son yarım yüzyılın en belirsiz ve dramatik Konklav’ı olarak nitelendiriliyor.

City’s Nişantaşı ve Gülaylar Altın’ın sahibi Mehmet İlhan Gülay, İBB soruşturmasında tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: ‘Süreç AKP döneminde başladı!’

İBB soruşturmasında tutuklanan Mehmet İlhan Gülay emsal artışına izin veren komisyon kararında başkan olarak ismi bulunan Adnan Zeki Bostan’ın şu an AKP İBB Grup Başkanvekili olduğunu vurguladı. Gülay ayrıca “Ayrıca o dönemki grup başkanvekili olan Tevfik Göksu’nun ricası üzerine söz konusu parsel ve kendi arazimiz içerisinde bir cami inşaatı yapmayı anlaşmaya koyduk. Bu husus plan notuna da eklenmiştir” dedi.

Son dakika… Marmara’da deprem

Son dakika… Kandilli Rasathanesi’nin aktardığı bilgiye göre Marmara’da 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AB Zirvesi’ne katılacak

Avrupa güvenliğinin son günlerde sık sık tartışıldığı dönemde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na (Gymnich) katılacak. Türkiye, bu önemli …

14 yaşındaki çocuğa istismardan 2 kişi tutuklandı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde yaşı küçük bir kıza cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Suriye’nin Kuzey Kore’den uzaklaşıp Güney Kore ile yakınlaşmasının sebebi ne?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir