Vatikan’da gözler yeni papa adaylarına çevrildi

Katolik Kilisesi, Yeni Papa için Heyecanla Bekliyor!

Katoliklerin manevi lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olan Papa Franciscus’un ardından, yeni papanın kim olacağı merak konusu haline geldi.

267. Papa’nın seçileceği Konklav tarihi için 80 yaşın altında olan 133 kardinalin Sistine Şapeli’nde bir araya gelmesi bekleniyor.

1,4 milyar mensubu olan Katolik Kilisesi’nin yeni liderini belirleme anketlerinde en güçlü adaylar arasında İtalyan Kardinal Parolin bulunuyor.

Vatikan Devlet Sekreteri olan 70 yaşındaki Parolin, Kilise’nin dış ilişkilerinde deneyimli ve ılımlı bir isim olarak öne çıkıyor.

Filipinli Kardinal Tagle ise sosyal adalete olan bağlılığı ile dikkat çekiyor ve seçilmesi halinde ilk Asyalı papa olacak.

Orta Doğu’daki en üst düzey Katolik din adamı olan Kudüs Latin Patriği İtalyan Kardinal Pizzaballa da genç yaşına rağmen papalık için muhtemel adaylar arasında yer alıyor.

Yeni papanın kim olacağı heyecanla beklenirken, Katolik Kilisesi’nin geleceği için umut dolu bir süreç başlamış durumda.

Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Related Posts

İsrail Başbakanı Netanyahu: ‘İran’ın Nükleer Programına Son Verdik’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’la 12 gün süren çatışmaların ardından yürürlüğe giren ateşkese ilişkin yaptığı açıklamada, “İran’ın nükleer programına son verdik” iddiasında bulundu. Sosyal medya platformu X üzerinden yayınladığı video mesajında konuşan Netanyahu, ateşkesin ardından İran’a yönelik tehditlerini de yineledi.

Ünlü model iş ilanı açtı! Vücuduna krem süreni 580 bin TL maaşa bağlayacak

Ünlü model Alicia Davis iş ilanı ile sosyal medyanın gündemine oturdu. Ünlü model Türk parasıyla 580 bin TL karşılığında “Kişisel bronzlaşma asistanı” arıyor.

90 yaşındaki ninenin toprağına göz diktiler

Yeni maden yasasıyla geçim kaynakları ve yaşam alanları tehlikede olan köylüler “Bir tek zeytin ağacımızı vermemek için ne gerekiyorsa yapacağız” diyor.

CHP’den Adalet Bakanlığı önünde dikkat çeken eylem

CHP Ankara İl Başkanlığı, gazetecilerin tutuklanması başta olmak üzere adalet sistemindeki sorunları protesto etmek amacıyla Adalet Bakanlığı önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İsrail Batı Şeria’daki çiftçilere bir ayda 415 kez saldırdı

Filistin yönetimine bağlı Medya Ofisi tarafından Tarım Bakanlığı ve Filistin Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Yerlerine Karşı Direniş Komisyonu işbirliğinde ortak bir rapor yayımlandı. Raporda, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerce …

Bodrumlu emekliler isyanda “İktidar eli ile her geçen gün daha yoksullaşıyoruz, kiramızı ödeyemiyoruz yandaşa kaynak var emekliye yok”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde basın açıklaması yapan emekliler isyan etti. Birleşik Emekliler Sendikası Bodrum Şube Başkanı Safiye Karakaş “17 milyon Emekli seçtiklerimiz yani bugünkü iktidar eli ile her geçen gün daha yoksullaşıyoruz. İktidarın yaptığı düzenlemeler hep emeklilerin aleyhine oldu. Yandaşa kaynak var emekliye yok” diye konuştu.