Türkiye’nin dev markası iflasa sürükleniyor! 50 ülkeye ihracat yapıyor

Türkiye’nin Dev Markası Peyman İflas Tehlikesiyle Karşı Karşıya!

1995 yılında Eskişehir’de kurulan ve 50’den fazla ülkeye ihracat yaparak ürünlerini pazarlayan Türkiye’nin dev markası Peyman, ekonomik krizin etkilerinden kurtulamayarak iflas riskiyle karşı karşıya kaldı.


Peyman, 50 bin m2’lik arsasında 31 bin 500 m2’lik üretim alanında yıllık 45 bin ton, 485 milyon paket üretimiyle Amerika’dan Çin’e, Ortadoğu Ülkeleri’nden Avustralya’ya kadar geniş global pazarda faaliyet gösteriyor. Eskişehir Ticaret Mahkemesi, konkordato sürecinde toparlanamama durumunda bir yıl süreyle kesin mühlet verdi.

Peyman Kuruyemiş, Şubat 2025’te mali sorunlar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Geçici mühlet süresi boyunca toparlanamadı ve ek zaman tanındı ancak ekonomik istikrar sağlanamadı.

MAHKEMEDEN KRİTİK KARAR: BİR YIL KESİN MÜHLET

25 Haziran 2025 tarihinde gerçekleşen duruşmada Eskişehir Ticaret Mahkemesi, ekonomik göstergelerde beklenen iyileşmenin gerçekleşmediğine hükmederek konkordato sürecinin ikinci aşamasına geçilmesine karar verdi. Şirket için bir yıllık kesin mühlet verildi.


Mahkeme, konkordato komiseri heyetinin görevine devam etmesini ve beş kişilik bir alacaklılar kurulu oluşturulmasını kararlaştırdı. Komiser heyeti, şirketin mali durumunu her üç ayda bir takip ederek rapor sunacak.

Kesin mühlet süresince Peyman, borçlarını yapılandırarak faaliyetlerini sürdürmeye çalışacak ancak toparlanma sağlanamazsa iflas kaçınılmaz olabilir.

Bir dönem Türkiye’nin en bilinen kuruyemiş markalarından olan Peyman, İş Gıda bünyesinde faaliyet gösteriyordu. Ancak İş Gıda’nın KFC ve Pizza Hut temsilciliklerinin iptali sonrasında finansal sarsıntılar yaşanmış ve bu durum Peyman’ı krize sürüklemişti. Bu olayların ardından konkordato süreci resmen başlamıştı.


Related Posts

TÜPRAG 2 milyar dolarlık yatırımla altın üretimindeki payını yüzde 25’e ulaştırdı

TÜPRAG bünyesinde faaliyet gösteren Efemçukuru Altın Madeni’nde bugüne kadar 165 ton altın üretilirken, ana şirketin yaptığı toplam yatırım ise 2 milyar dolara ulaştı. Efemçukuru Altın Madeni Genel Müdürü Onur Demir, TÜPRAG’un sağladığı 1380 kişilik istihdamın yüzde 80’inin yerel işgücünden oluştuğunu kaydetti. yatırım tutarının 2 milyar dolara ulaştığını dile getiren Demir, 2006’dan bu yana 165 ton altın üretildiğini, Türkiye’deki toplam altın üretiminin yüzde 25’inin TÜPRAG tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Euro Bölgesi’nde enflasyon yükseldi

Euro Bölgesi’nde enflasyon yükseldi

Vergi denetimlerinde e-İnceleme Sistemi uygulanmaya başlandı

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK), e-İnceleme Sistemi’nin bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığını bildirdi.

Motorine zam geldi mi?

İran-İsrail gerilimi ile dalgalanan petrol fiyatları akaryakıta da tabelayı etkiledi. Geçtiğimiz gece benzin fiyatına 2 lira 63 kuruş, motorin fiyatına ise 4 lira 03 kuruş indirim gelmiş ardından da motorine yeniden zam geldi ve yine 50 TL’nin …

Altın haftaya düşüşle başladı

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı, haftanın ilk işlem gününü değer kaybıyla tamamladı. Gün içinde en düşük 4 milyon 166 bin lira, en yüksek 4 milyon 248 bin lira seviyelerini …