Türkiye ile Yunanistan arasında “yüksek turizm potansiyeli”

Türkiye ve Yunanistan Arasındaki Turizm Potansiyeli Artıyor

Türkiye’nin 85 milyonluk nüfusundan Yunanistan’a geçen ziyaretçi sayısı 2024 yılında 1 milyon 200 bine çıktı. Bu artışta, Yunanistan’ın geçen yıl Türk ziyaretçilere Ege’deki 10 Yunan adasında sağladığı ekspres vize uygulamasının önemli rolü var. Yunanistan, bu uygulamayı 2025 yılında 12 adada devam ettirme kararı aldı.

Diğer yandan, 10 milyonluk nüfusuyla Yunanistan’dan Türkiye’yi ziyaret edenlerin sayısı 2024 yılında 700 bine ulaştı. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin ve Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Federasyonu (FEDHATTA) Başkanı Lisandros Çilidis, iki ülke arasındaki yüksek ziyaret hareketliliğini değerlendirdi.

Karşılıklı Turizm Potansiyeli 3 Milyon

TÜROB Başkanı Eresin, Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm ilişkilerinin 1990’lı yıllardan beri devam ettiğine dikkat çekerek, “Karşılıklı turist potansiyelimiz 3 milyon civarında. İki ülke insanları arasında tarihi ve kültürel yakınlıklar bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Eresin, Türk ve Yunan turistlerin kültürel benzerlikleri ve Akdeniz kültürüne olan ilgileri sayesinde eğlence ve kültür turlarını bir arada deneyimlediklerini belirtti. Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm potansiyelinin artmasını beklediğini ifade etti.

İki Ülke Arasındaki Duygusal Bağlar

FEDHATTA Başkanı Çilidis, Yunanistan’ı ziyaret eden Türk turistler ve Türkiye’yi ziyaret eden Yunan turistler arasındaki farklılık üzerinde durarak, “Unutmayın, Türkiye’de birçok Yunan kökenli aile bulunuyor. Bu nedenle, iki ülke arasında geleneksel ve duygusal bağlar mevcut.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Her iki ülkenin turistik cazibe merkezlerine yoğun ilgi olduğunu belirten Çilidis, din turizmi, emlak yatırımları ve deniz turizmi gibi alanlarda işbirliğine vurgu yaptı. Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayan Çilidis, vizelerin kaldırılması durumunda 20 milyon Türk turistin Yunanistan’ı ziyaret etmesinin mümkün olabileceğini belirtti.

Related Posts

İmamoğlu faturasını ‘barış’ haberleri bile düzeltemedi

PKK’nın silah bırakmasıyla barış süreci başlasa da, Türkiye ekonomisinde beklenen sıçrama yaşanmadı. Borsa hâlâ toparlanamadı, döviz ve altın zirvede kaldı, Merkez Bankası ise döviz müdahalesinde rekor kırdı. İşte piyasada yaşanan son gelişmeler…

ABD – Çin gümrük vergisi anlaşması ne anlama geliyor?

ABD – Çin gümrük vergisi anlaşması ne anlama geliyor?

Mahfi Eğilmez: Büyük sessizlik kuramı

“Herkes sessizce artan fiyatlara uyum sağlamaya çalışıyor. En fazla itiraz kişi başına geliri nispeten Avrupa düzeyinde olanlardan çıkıyor. Tayland, Mısır düzeyinde kişi başına gelire sahip nüfusun çoğunluğundan kendi aralarındaki itirazlar dışında ses çıkmıyor. Bir bölümü bu durumu dünyada kendilerine verilmiş bir sınav olarak, bir bölümü kader olarak kabullenip susuyor.”

Otomotiv endüstrisinden ilk 4 ayda rekor ihracat

Otomotiv sektörü, yılın 4 ayında 12 milyar 635 milyon 489 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-nisan ihracatını gerçekleştirdi.

Milyonlarca emeklinin aylığını yükseltecek gelişme! Aylık bağlama oranı değişiyor

Türkiye’de milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli bir düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Mevcut uygulamada her 360 gün (yani bir yıl) için yüzde 2 olan aylık bağlama oranının (ABO), yüzde 3’e çıkarılması teklif edildi. NTV’nin …

Hindistan ile turizim savaşları mı başlıyor? Milyon dolarlar risk altında!

Türkiye’nin, Hindistan ile Pakistan arasında süregelen ve şimdi de savaşa dönüşn siyasi gerilimde Pakistan’a yakın durduğunu savunan Hint medyası ve sosyal medya kullanıcıları Türkiye’ye yönelik boykot çağrısı yaptı. TurkeyBoycott etiketiyle yapılan …