Tülay Hatimoğulları’ndan İmamoğlu tepkisi: Kimse karnından konuşmasın

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’dan Açıklamalar

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin haftalık grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 22 Ocak’taki İmralı’da terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’la gerçekleşen ikinci görüşmeye dair konuşan Hatimoğulları, Öcalan’ın “Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi ile ilgili oyalama, zaman kazanma, bekle-gör politikalarına tevessül etmek Türkiye halklarına yapılacak en büyük kötülük olur” şeklindeki ifadelerini paylaştı.

Hatimoğulları, “Hepimizin merakla beklediği ikinci İmralı görüşmesi gerçekleşti” diyerek İmralı görüşmesinden çıkan yol haritasının tüm halklar tarafından merakla beklenen bir konu olduğunu belirtti. Öcalan’ın “Türkiye’yi demokrasi zeminine çekmek krizlerden korumak için tek çaredir” düşüncesini paylaştığını aktaran Hatimoğulları, son görüşmede Öcalan’ın “Bahçeli’nin yaklaşımının devlet aklıyla buluşması halinde barışa hizmet edecek tarihsel bir çıkışa hizmet edeceğini” belirttiğini dile getirdi.

‘İMAMOĞLU’NA SORUŞTURMA’ TEPKİSİ

Eyüp’ün Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik açılan soruşturmaya ilişkin konuşan Hatimoğulları, “Kimse kendi çıkarları doğrultusunda hukuksuz yollarla rakiplerine engel olamaz. Düşüncelerini ifade etmemiş insanlara iddialar uydurmak doğru değildir. Hiç kimse düşünce ve ifade özgürlüğünü engelleyemez” dedi.

BAKAN’A ERSOY’A ‘DERHAL İSTİFA ET’ ÇAĞRISI

Bolu Kartalkaya’daki otel faciasına değinen Hatimoğulları, yaşamını kaybeden 78 kişiyle ilgili “Tüm yetkililerin sorumluluk alması gerekmektedir. Bu felakete neden olanlar derhal ama derhal istifa etmeli ve yargı önünde hesap vermeli. Hesap sorulmadığı sürece benzeri olayların yaşanma ihtimali her zaman vardır. Kültür ve Turizm Bakanı, bir saniye bile beklemeden istifa etmeli ve sorumluluğunu kabul etmelidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Doğum hastanesini hedef aldılar! Anneler bebekleriyle panik içinde sığınaklara koştu

Rusya, Ukrayna’nın Harkov şehrine İHA saldırısı düzenledi. Saldırı sırasında bir doğum hastanesi hedef alınırken saldırıda camların kırılması nedeniyle bebeklerin üzerine cam parçaları düştü. Aileler bebeklerini alarak panik içinde sığınaklara koştu …

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

Siber arılar geliyor!

Çinli bilim insanları 74 miligramlık dünyanın en hafif beyin kontrol cihazıyla kontrol edilebilen ilk sibernetik arıyı yarattı. Arıların özellikle depremlerdeki arama-kurtarma görevlerinde kullanılabileceği belirtiliyor.

Kulis: DEM Parti’nin ismi, logosu ve siyasi çizgisi değişiyor

Kulis: DEM Parti’nin ismi, logosu ve siyasi çizgisi değişiyor

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, yine Atatürk dönemini hedef aldı: ‘Seninki sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti’

“Kanlı 1923 darbesi” ifadesiyle tepki çeken eski AKP Milletvekili, “Yeliz” lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef alan paylaşımda bulundu. Sosyal medyada “Atatürk fotoğraflı” bir kullanıcıya yanıt veren Çamlı, “Seninki sadece Dersim’de 50.000 bebe, yaşlı, kadın Alevi katletti…” dedi.