Trump, Musk’ı uğurlamak için Beyaz Saray’ı topluyor: Peki milyarderin bakanlığı ne olacak?

Elon Musk ve Donald Trump Beyaz Saray’da Bir Araya Geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Elon Musk için Cuma günü yerel saatle 13.30’da Beyaz Saray’da ortak bir basın toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu. Trump, Musk’ı övgüler yağdırarak, “Bugün onun son günü ama aslında değil. Çünkü o her zaman bizimle olacak ve her şekilde yardımcı olmaya devam edecek. Elon harika biri” dedi.

Öte yandan Musk ise Çarşamba günü Beyaz Saray’daki görevinden ayrıldığını açıkladı. Musk’ın ayrılığı, onun başını çektiği Hükümet Verimliliği Bakanlığı’nın (DOGE) geleceği konusunda belirsizlik yarattı.

Musk Gitti, DOGE Bitti

Trump yönetimi altında yürütülen ve federal harcamaları azaltmayı amaçlayan DOGE’nin geleceği, Musk’ın ayrılışıyla birlikte soru işaretleri içerisinde kaldı.

Musk’a bağlı çalışanların bir startup gibi kısa sürede dağılacağını belirten eski DOGE çalışanı Sahil Lavingia, projenin sessizce sona ereceğini öne sürdü.

Beyaz Saray, DOGE’nin geleceği hakkında olumlu açıklamalarda bulunsa da Lavingia’nın yorumlarına cevap vermedi.

Organizasyon Yoktu

Lavingia, bakanlıkta çalıştıktan sonra bireysel olarak amaçsızca vakit geçirdiğini ve bilgisayar erişiminin aniden iptal edilmesiyle işten çıkarıldığını belirtti. Musk’ın diğer şirketlerinden birinin başkanı, Steve Davis’in DOGE’un yürütme operasyonlarını yönettiğini ve Türk asıllı yatırımcı Barış Akış’ın da işe alımlar ve lojistikte rol aldığını sözlerine ekledi.

Lavingia, emirlerin çoğunlukla günlük olarak silinen Signal mesajlaşma uygulaması üzerinden iletilildiğini ve kendisine basına konuşmaması gerektiği konusunda hiçbir uyarı yapılmadığını belirtti. “DOGE günlerim tamamen sona ermişti” diyerek yaşadıklarını paylaştı.

Related Posts

Ertuğrul Özkök: Yazın son anketinin en çarpıcı sonucu, Türkiye’nin “yeni normali” işte bu rakam…

Bu rejim “devleti” yönetiyor. Ama artık “milleti yönetme” gücünü kaybediyor. Yargı zorlamaları devam ettikçe bu süreç daha da hızlanacak. Rejimin daha da sertleşerek, yargıyı daha da zorlayarak iktidarını korumaya çalışması mümkün. Ama AKP bilmeli ki, partiyi kurtaracak olan şey sertleşme, yargıyı zorlama, devleti ceberrutlaştırmek değil…

Muğla’da 4 büyüklüğünde deprem! AFAD’dan açıklama

Ege Denizi’nde, Girit Adası açıklarında 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Datça’ya yaklaşık 226 kilometre mesafede gerçekleşen deprem can ya da mal kaybına yol açmadı.

Kanayan yaramızdı; Anız yakıp paylaşan çocuk gözaltına alındı!

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde elindeki çubukla anız yakan ve görüntüleri sosyal medyada paylaşan 15 yaşındaki F.G., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Elazığ’da aileler arasında bıçaklı kavga

Elazığ’ın Abdullah Paşa Mahallesi’nde iki aile arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda biri ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Bursa’da havai fişek atarak yangına sebep olan 4 kişi yakalandı

Bursa’da havai fişek atarak yangına neden olduğu iddia edilen 4 şüpheli gözaltına alındı.

Hepatit Türleri ve Korunma Yöntemleri

Hepatit çeşitleri, tedavi yöntemleri ve aşı ile korunma olanakları hakkında bilgiler.