Trump, Musk’ı uğurlamak için Beyaz Saray’ı topluyor: Peki milyarderin bakanlığı ne olacak?

Elon Musk ve Donald Trump Beyaz Saray’da Bir Araya Geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Elon Musk için Cuma günü yerel saatle 13.30’da Beyaz Saray’da ortak bir basın toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu. Trump, Musk’ı övgüler yağdırarak, “Bugün onun son günü ama aslında değil. Çünkü o her zaman bizimle olacak ve her şekilde yardımcı olmaya devam edecek. Elon harika biri” dedi.

Öte yandan Musk ise Çarşamba günü Beyaz Saray’daki görevinden ayrıldığını açıkladı. Musk’ın ayrılığı, onun başını çektiği Hükümet Verimliliği Bakanlığı’nın (DOGE) geleceği konusunda belirsizlik yarattı.

Musk Gitti, DOGE Bitti

Trump yönetimi altında yürütülen ve federal harcamaları azaltmayı amaçlayan DOGE’nin geleceği, Musk’ın ayrılışıyla birlikte soru işaretleri içerisinde kaldı.

Musk’a bağlı çalışanların bir startup gibi kısa sürede dağılacağını belirten eski DOGE çalışanı Sahil Lavingia, projenin sessizce sona ereceğini öne sürdü.

Beyaz Saray, DOGE’nin geleceği hakkında olumlu açıklamalarda bulunsa da Lavingia’nın yorumlarına cevap vermedi.

Organizasyon Yoktu

Lavingia, bakanlıkta çalıştıktan sonra bireysel olarak amaçsızca vakit geçirdiğini ve bilgisayar erişiminin aniden iptal edilmesiyle işten çıkarıldığını belirtti. Musk’ın diğer şirketlerinden birinin başkanı, Steve Davis’in DOGE’un yürütme operasyonlarını yönettiğini ve Türk asıllı yatırımcı Barış Akış’ın da işe alımlar ve lojistikte rol aldığını sözlerine ekledi.

Lavingia, emirlerin çoğunlukla günlük olarak silinen Signal mesajlaşma uygulaması üzerinden iletilildiğini ve kendisine basına konuşmaması gerektiği konusunda hiçbir uyarı yapılmadığını belirtti. “DOGE günlerim tamamen sona ermişti” diyerek yaşadıklarını paylaştı.

Related Posts

Çin’i sel vurdu: 18 bin kişi tahliye edildi

Çin’in Xianfeng kentinde meydana gelen sel sonucu yerleşim yerleri sular altında kaldı, 18 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Henan eyaletinde ise sel nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi kayboldu.

Evleneli 2 ay olmuştu: Aldatma kavgasında kocasının yumruk attığı kadın öldü

Küçükçekmece’de tartıştığı eşine yumruk atan Nazım Özayyıldız, eşinin başını mermere çarpması sonucu ölümüne neden oldu.

Trump’ın hayali gerçek oluyor: O adaya göz dikmişti

Donald Trump’ın ABD’ye katmak için gözünü diktiği Grönland’a dair şaşırtıcı bir hamle yapıldı. ABD’lilerin kutup hayali gerçek oluyor.

3 ilde 2.5 milyar TL ‘kamu zararı’ yaratan suç örgütüne operasyon!

Hatay merkezli 3 ilde sahte fatura ve akaryakıt fişi düzenleyerek kamuyu 2,5 milyar TL zarara uğrattığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 34 şüpheli gözaltına alınırken 9’u tutuklandı.

Sırbistan’da halk, erken seçim için sokaklara döküldü

Sırbistan’da erken seçim talebiyle başlayan protestolar büyüyor. Cumhurbaşkanı Vučić’in dönüş rotasını kapatan göstericilere polis sert müdahale etti. Gözaltılar, yaralanmalar ve barikatlarla sokaklar yeniden hareketlendi.

MİT Başkanı Kalın, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Derviş ile görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü.