“Tarım Teknolojileri Yarışması” katılımcılarını bekliyor

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında T3 Vakfı yürütücülüğünde gerçekleştirilen Tarım Teknolojileri Yarışması, katılımcıların teknolojiyi kullanarak tarım ve hayvancılıktaki problemlere yönelik yenilikçi çözümler oluşturmasını amaçlıyor. Yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve mezunlar başvurabiliyor.

Tarımın geleceğini şekillendirecek yenilikçi fikirlerin yarıştığı TEKNOFEST Tarım Teknolojileri Yarışması, gençleri bitkisel ve hayvansal üretimden su ürünlerine kadar teknolojik çözümler üretmeye davet ediyor. Bilişim, mekanik, elektrik-elektronik ve yazılım tabanlı projelerin geliştirildiği yarışma, sürdürülebilir tarım teknolojilerinin üretim süreçlerine entegrasyonunu teşvik ediyor. Kaynakların verimli kullanılması, ürün kalitesinin artırılması ve çevresel etkilerin en aza indirilmesi hedefiyle düzenlenen bu yarışma, tarımın dijital dönüşümüne öncülük etmeyi amaçlıyor.

Ayrıca, tarım teknolojilerindeki ilerlemelerle tarım ekosistemini daha da güçlendirmeyi hedefleyen yarışmada, özellikle akıllı tarım uygulamaları ön plana çıkıyor. Yarışmacılardan, tarım süreçlerini daha verimli hale getiren, teknoloji entegrasyonu ile sürdürülebilirliği destekleyen, yenilikçi ve çevre dostu çözümler sunan projeler geliştirmeleri bekleniyor.

Yarışmada lise kategorisinde dereceye giren birinciler 70 bin TL, ikinciler 60 bin TL, üçüncüler 50 bin TL ödül kazanırken, üniversite ve üzeri seviyede dereceye giren birinciler ise 80 bin TL, ikinciler 70 bin TL, üçüncüler de 60 bin TL’lik ödülün sahibi olacaklar.

Related Posts

3D yazıcı ile üretildi, milyonlarca insanın hayatını değiştirebilir

Bilim insanları milyonlarca insanın hayatını etkileyebilecek bir buluşa imza attı. 3D yazıcılar ile ürettikleri pankreas hücre kümleri diyabet tedavisinde çığır açabilir.

Microsoft, Xbox tarafında toplu işten çıkarmalara hazırlanıyor

Microsoft’un yeniden yapılanma süreci, özellikle Xbox ekibini sert bir şekilde vuracak gibi görünüyor. İşten çıkarmaların çoğunun Avrupa bölgesinde olacağı tahmin ediliyor.

ABD her yıl askeri teknolojiye 997 milyar dolar harcıyor: 8’i sanki bilimkurgudan fırlamış

Dünyanın en büyük savunma bütçesine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, askeri teknolojilere her yıl yaklaşık 1 trilyon dolar harcıyor. Bu dev bütçeyle geliştirilen bazı sistemler ise gerçeklikten çok bilimkurgu filmlerini andırıyor.

Türkiye PGA Championship’in kazananı belli oldu

Antalya’da Türkiye Profesyonel Golf Birliği Derneği tarafından gerçekleştirilen Türkiye PGA Championship Golf Turnuvası’nın şampiyonu Ulaş Karataş oldu.

Neuralink’in yeni çipi ‘insanüstü yetenekler’ sağlayabilir

Elon Musk’ın şirketi Neuralink, maymunlarda başarıyla test ettiği yeni beyin implantı Neuralink Blindsight ile sadece görme yetisini geri kazandırmayı değil, aynı zamanda kızılötesi görüş gibi “insanüstü yetenekler” sağlamayı hedefliyor.

Balkanlar’da 2 milyonluk nüfusa sahip ülke, dünyayı değiştirebilecek bir sisteme sahip!

Slovenya’da araştırmacılar, geleneksel klimalarda kullanılan zararlı gazlara veda ettirecek elastokalorik soğutma sistemiyle iklimlendirme devrimini başlatıyor.