Sakarya İtfaiyesi kurum ve işletmeleri olası yangına hazırlıyor

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonundaöğrenci yurtlarında yangın güvenliği denetimleri gerçekleştirdi.

Yangın söndürme sistemleri, acil çıkış yolları ve yangın tüpleri detaylıca inceleyen itfaiye ekipleri, yurtların yönetim ekiplerineyangına müdahale bilgilerini paylaştı. Bu eğitimler, olası bir yangın durumunda tüm işletmelerin müdahaleye hazır hale getiriyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen yurt denetimlerinde, öğrencilerin güvenliğini sağlamak ve olası risklere karşı önlem almak için çalışmalara ağırlık verildi.

Denetimler kapsamında yangın söndürme sistemleri, acil çıkış yolları, yangın merdivenleri, alarm sistemleri ve yangın tüplerinin durumu detaylı şekilde denetlendi.

ÖZEL VE KAMUSAL İŞLETMELER

Yapılan bu çalışmalarla şehrin dört bir yanında hizmet veren özel ve kamusal işletmelerin, olası bir yangın durumuna hazır olması sağlanıyor.

Yangına müdahale ve tahliye planlarının en etkin ve hızlı şekilde sağlanması için tüm ayrıntılar, Büyükşehir İtfaiyesi tarafından aktarılıyor.

Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak bu tür denetimleri düzenli olarak sürdürüleceğiz. Yangın güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak, konunun ciddiyetini doğru şekilde kavramak tüm vatandaşlarımız için büyük önem arz etmektedir. Öğrencilerin güvenliği için yurt yönetimlerine gerekli hassasiyeti göstermeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz. Farklı sektörlere yönelik denetimlerimiz devam edecek” denildi.

Related Posts

ABD, tarihi el yazmalarını Çin’e iade etti

ABD, Çin tarihine ait en önemli eserlerden Zikandu İpek El Yazmaları’nı ülkeye iade ettiğini duyurdu.

Tarım Kredi marketlerinin ismi değişti, KOOP oldu

Piyasaya göre nispeten daha ucuz fiyatlarla ürün satan Tarım Kredi Marketleri tüketici kitlesini genişletmek maksadıyla isim değişikliğine gitti. İşletmenin yeni mağazalarını “KOOP” adıyla açacak

ABD’ye izinsiz kurbağa embriyosu getiren Rus araştırmacı 20 yıl hapisle yargılanıyor

ABD’nin Harvard Üniversitesi’nde kanser araştırması yapan Rus vatandaşı Kseniia Petrova (30) hakkında, ülke dışından gümrük beyanı yapılmamış kurbağa embriyosu getirdiği suçlamasıyla yargılandığı davada, 20 yıla kadar hapis ve 250 bin dolara kadar para cezası isteniyor.

110 binden fazla kişi işsizlik maaşını kaybedecek

Belçika’da federal hükümetin işsizlik ödeneklerinde yapacağı sınırlama sonucunda 113 bin kişinin işsizlik maaşını kaybedeceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşmesi bitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin görüşmesi, 2 saat 45 dakika sonra sona erdi.

6 yılda 285 milyondan fazla e-tebligat gönderildi

Adalet Bakanı, Hukuk Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması Çalıştayı’nda tebligat verilerini paylaştı.