Sağ ve sol elini karıştırdı uçak alev aldı

Boeing 777 Vancouver’a Uçmak İsterken Kıl Payı Ölümden Döndü!

Haziran 2024’te Gatwick Havalimanı’ndan Kanada’nın Vancouver kentine gitmek üzere havalanan Boeing 777 tipi yolcu uçağı, kalkış anında yaşanan şaşırtıcı bir hatanın ardından kalkış pistinde acil fren yaparak durmak zorunda kaldı. Üstelik, bu durma manevrası uçak 305 km/s hızla ilerlerken gerçekleşti.

Daily Mail’in haberine göre, yardımcı pilot kalkış sırasında sağ ve sol elini karıştırarak uçağın itiş gücünü yöneten kontrol kolu olan gaz kolunu yanlışlıkla geri çekince, fren sistemleri aşırı ısındı ve alev aldı. Yangın hızla uçağın sağ tarafını sardı, ancak itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Şans eseri, uçaktaki 334 yolcu ve 13 mürettebattan hiçbiri yaralanmadı.

“Neden Böyle Olduğunu Bilmiyorum”

İngiltere Hava Kaz Soruşturma Kurumu (AAIB) tarafından yayımlanan resmi rapora göre, yardımcı pilot olay günü yıllık izninden yeni dönmüş, son iki haftada uçuş yapmamış ve kendini ‘iyi dinlenmiş’ hissetmiş. 6 bin saatlik uçuş tecrübesine sahip deneyimli pilot, ifadesinde “Sağımı solumu nasıl karıştırdım, bilmiyorum” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Rapora göre, kalkış sırasında pilotun sol eliyle yardımcı kontrolleri, sağ eliyle ise gaz kolunu ileri iterek kalkış gücünü artırması gerekiyordu. Ancak yardımcı pilot, refleksif bir hata yaparak sol elini geri çekti ve bu basit gibi görünen hata ile olası bir faciadan kıl payı dönüldü…

Related Posts

Elektrikli scooterlar için yeni zorunluluklar: Sigorta geldi, ehliyet yolda…

Son yıllarda şehir içi ulaşımın vazgeçilmezlerinden biri haline gelen elektrikli scooter’lar için yeni bir dönem başlıyor. Meclis’e sunulan düzenlemeyle birlikte artık bu araçlara plaka ve zorunlu trafik sigortası geliyor. Düzenleme sonrası, “Ehliyet zorunluluğu da gelir mi?” sorusu ise şimdiden gündemde.

İznik’te otobüs ile minibüs çarpıştı! Ölü ve yaralı var

Bursa’nın İznik ilçesinde otomobil ile minibüsün çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Trump, Musk’ı uğurlamak için Beyaz Saray’ı topluyor: Peki milyarderin bakanlığı ne olacak?

Elon Musk’ın Trump yönetiminden ayrılmasıyla, onun öncülüğünde kurulan Hükümet Verimliliği Bakanlığı (DOGE) çöküş sürecine girdi. Musk’ın yokluğunda yönünü kaybeden projede çalışanlar dağılırken, Beyaz Saray her şeye rağmen DOGE’un süreceğini savunuyor.

İzmir’de dehşet anları kamerada: Cezaevi ziyaretinden dönen aileye pusu

İzmir’in Torbalı ilçesinde seyir halindeki otomobile pompalı tüfekle açarak 3 kişi öldürüp, 3 kişiyi de yaraladığı belirtilen K.K., düzenlenen operasyonla yakalandı. Saldırı anları ise çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıdı.

DEM Parti çözüm süreci için üçlü komisyon önermiş! ‘Devlet, PKK, bağımsız gözlemciler…’

DEM Partili üst düzey bir yetkili, çözüm süreci kapsamında silahların bırakılması için üçlü komisyon önerdiklerini, ancak AK Parti’nin net bir tutum ortaya koymadığını belirtti.

Turhan Çömez duyurdu: Diyanet artık denetlenemeyecek!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Meclis’e getirilmesi planlanan düzenlemeyle Diyanet’in mali harcamalarının ve bütçesinin her türlü denetimden muaf olacağını söyledi. Çömez, “Sayıştay hiçbir şekilde hesap soramayacak. Diyanet layüsel, yani sorgulanamaz hale geliyor” yorumunda bulundu.