‘Nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldü’

Üretici Market Fiyatları ve Fiyat Değişimleri Nisan Ayında Arttı

Üretici market fiyatları ve girdi maliyetlerindeki değişimlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada Bayraktar, nisan ayında en büyük fiyat farkının havuçta yüzde 256 olduğunu belirtti. Ayrıca marulda yüzde 230, kuru soğanda yüzde 222, kuru fasulyede yüzde 219 ve nohutta yüzde 216 oranlarında artışlar yaşandığını ifade etti.

Nisan ayında markette 39 üründen 28’inde fiyat artışı, 11’inde ise fiyat düşüşü meydana geldiğini paylaşan Bayraktar, en fazla artışın yüzde 43 ile karnabaharda gerçekleştiğini vurgularken, en fazla azalışın yüzde 36 ile salatalıkta olduğunu belirtti.

Üreticide ise 31 üründen 8’inde fiyat artışı, 17’sinde fiyat düşüşü yaşandığını kaydeden Bayraktar, en büyük fiyat düşüşünün yüzde 59 ile salatalıkta, en fazla artışın ise yüzde 100 ile kuru kayısıda gözlendiğini aktardı.

Üreticideki Fiyat Değişiminin Nedenleri

Bayraktar, zirai don afetinden etkilenen kayısıda fiyatların yükseldiğine işaret ederken, havanın sıcak seyretmesiyle salatalık, patlıcan, sivri biber ve domates arzının arttığını ve bu durumun üretici fiyatlarını düşürdüğünü belirtti. Kuru soğanda ise Çukurova’da ekim alanlarının artması ve soğuk hava beklentisi nedeniyle fiyatların düştüğünü söyledi.

Bunun yanı sıra, fındık fiyatlarının zirai don sebebiyle yükseldiğine değinen Bayraktar, Antep fıstığının ise kuraklık nedeniyle fiyatının gerilediğini açıkladı.

Related Posts

Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 344 milyon 877 bin 943 TL tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.

Konkordato artışından bile korkunç: Batıyorlar!

Türkiye ekonomisinde işler giderek kötüleşiyor. Ortaya çıkan veriler durumun vehametini gösteriyor. Son bir yılda konkordato ve iflas sayılarındaki artış, iş dünyasında alarm zillerinin çaldığını gösteriyor. 2025’in ilk yarısında konkordato ilan eden …

Türkiye’nin dev markası iflasa sürükleniyor! 50 ülkeye ihracat yapıyor

1995 yılında Eskişehir’de kurulan ve 50’den fazla ülkeye ihracat yaparak ürünlerini pazarlayan Türkiye’nin dev markası Peyman, ekonomik krizin etkilerinden kurtulamayarak iflas riskiyle karşı karşıya kaldı. 50 bin m2’lik arsasında 31 bin …

TÜPRAG 2 milyar dolarlık yatırımla altın üretimindeki payını yüzde 25’e ulaştırdı

TÜPRAG bünyesinde faaliyet gösteren Efemçukuru Altın Madeni’nde bugüne kadar 165 ton altın üretilirken, ana şirketin yaptığı toplam yatırım ise 2 milyar dolara ulaştı. Efemçukuru Altın Madeni Genel Müdürü Onur Demir, TÜPRAG’un sağladığı 1380 kişilik istihdamın yüzde 80’inin yerel işgücünden oluştuğunu kaydetti. yatırım tutarının 2 milyar dolara ulaştığını dile getiren Demir, 2006’dan bu yana 165 ton altın üretildiğini, Türkiye’deki toplam altın üretiminin yüzde 25’inin TÜPRAG tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Euro Bölgesi’nde enflasyon yükseldi

Euro Bölgesi’nde enflasyon yükseldi