New York Times: İsrail, Hamas’ı bombalama kurallarını gevşetti, çok fazla sivil öldü

İsrail’in Gazze’ye Düzenlediği Saldırılarda Sivillerin Hayatı Tehlikede! – Yeni Gelişmeler

Yeni bir makaleye göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivillerin yaşamını yitirmesi, “bombalama kurallarını gevşetme” kararlarına bağlı. New York Times (NYT) gazetesinde yayımlanan bu makalede, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze saldırılarında sivillerin hayatının gözetilmediği ortaya konuldu.

İsrail’deki birçok asker, yetkili ve Gazze’deki mağdurlarla yapılan röportajlar, İsrail’in sivillerin hayatını hiçe saydığı yeni uygulamaları ortaya çıkardı. 7 Ekim 2023’te verilen saldırı emri, çağdaş savaş tarihinin en yoğun bombardımanlarından biri olarak nitelendirildi ve sivilleri hedef alan bu emir, Hamas üyelerini dahi evlerindeyken hedef alınabilir hale getirdi.

İsrailli üst düzey askeri yetkililer, ülkenin varoluşsal tehdit altında olduğunu düşünerek angajman kurallarını değiştirdiklerini belirtirken, yapılan derinlemesine araştırmalar sivillerin korunmasını ciddi şekilde zayıflattıklarını gösterdi.

İsrail’in sivil katliamındaki artışın nedenlerinin detaylandırıldığı makalede, ülkenin yapay zekadan da yararlanarak bilgi topladığı ve bu bilgileri kullanarak hedef tespiti yaptığı belirtiliyor. Yapay zeka tabanlı hedeflerde, İsrailli komutanların sivil kayıpları öngördüğü Hamas liderlerine yönelik saldırılar onayladığı ifade ediliyor.

Makalede ayrıca, İsrail’in son zamanlarda uluslararası baskılar sonucu sivillere yönelik angajman kurallarını sıkılaştırdığı ancak bunların hala yeterince sıkı olmadığı vurgulanıyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla yargılanan İsrail’in, sivillere yönelik çok çeşitli bombalar kullandığı da belirtilen haberler arasında.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bu saldırılar, uluslararası toplumda da endişe yaratmaya devam ediyor ve olaylar yakından takip ediliyor.

​​​​​​​

Related Posts

Doğum hastanesini hedef aldılar! Anneler bebekleriyle panik içinde sığınaklara koştu

Rusya, Ukrayna’nın Harkov şehrine İHA saldırısı düzenledi. Saldırı sırasında bir doğum hastanesi hedef alınırken saldırıda camların kırılması nedeniyle bebeklerin üzerine cam parçaları düştü. Aileler bebeklerini alarak panik içinde sığınaklara koştu …

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

Siber arılar geliyor!

Çinli bilim insanları 74 miligramlık dünyanın en hafif beyin kontrol cihazıyla kontrol edilebilen ilk sibernetik arıyı yarattı. Arıların özellikle depremlerdeki arama-kurtarma görevlerinde kullanılabileceği belirtiliyor.

Kulis: DEM Parti’nin ismi, logosu ve siyasi çizgisi değişiyor

Kulis: DEM Parti’nin ismi, logosu ve siyasi çizgisi değişiyor

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, yine Atatürk dönemini hedef aldı: ‘Seninki sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti’

“Kanlı 1923 darbesi” ifadesiyle tepki çeken eski AKP Milletvekili, “Yeliz” lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef alan paylaşımda bulundu. Sosyal medyada “Atatürk fotoğraflı” bir kullanıcıya yanıt veren Çamlı, “Seninki sadece Dersim’de 50.000 bebe, yaşlı, kadın Alevi katletti…” dedi.