Ne meyve ne sebze: Bu ucuz yiyecek kanser riskini azaltıyor

Her gün bir porsiyon yoğurt yemek, sağlığınız üzerinde önemli fark yaratabilir. Özellikle genç yetişkinlerde bağırsak kanseri oranlarındaki artış dikkat çekerken, dünya genelinde bağırsak kanseri vakaları neredeyse %20 oranında artış göstermiş durumda. Vakalardaki bu artışın kesin nedeni henüz netleşmiş olmasa da, sağlıksız beslenmenin bu hastalığın gelişimine katkıda bulunan risk faktörlerinden biri olduğunu belirtiyor.

KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİ GÖSTERİYOR 

Son birkaç on yılda ultra işlenmiş gıdaların tüketimi artarken, bazı uzmanlar beslenme alışkanlıklarında yapılacak değişikliklerin bağırsak tümörlerinin gelişimini engellemeye yardımcı olabileceğini savunuyor. Angela Ruskin Üniversitesi’nden Onkolog ve Biyomedikal Bilimler Profesörü Justin Stebbing, yoğurdun, özellikle düzenli tüketildiğinde, agresif kanserlere karşı koruyucu etkilerinin olabileceğini öne sürüyor. Yoğurdun, günlük diyete eklenmesi kolay ve ucuz bir yöntem olarak, kolorektal kanserlere karşı koruma sağlayabileceği belirtiliyor.

Profesör Stebbing, Gut Microbes dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmayı referans göstererek, yoğurdun düzenli olarak tüketilmesinin, “bağırsak mikrobiyomunu iyileştirerek” kanserin gelişimini engelleyebileceğini belirtti. Stebbing, yoğurdu beslenmenize dahil etmenin, bağırsak bakterilerini artırmanın ve kanser gelişme riskini azaltmanın basit bir yolu olabileceğini söyledi. Sağlıklı bağırsak bakterilerinin, güçlü bir bağışıklık sistemi için kritik olduğunu ve iltihaplanmayı engelleyerek kanser riskini azaltabileceğini vurguladı. Ancak yoğurdun sağlık yararları türüne bağlı olarak değişebilir. Özellikle eklenen şekerlerin kilo artışına neden olarak, yoğurdun anti-inflamatuar özelliklerini olumsuz etkileyebileceğini belirten Profesör Stebbing sade, tam yağlı Yunan yoğurdunun en faydalı canlı bakterileri sağladığını ekledi.

 

Related Posts

“Ayağımı artık kesin” diyen hasta larva tedavisi ile yürüyerek taburcu oldu

Yıllardır şeker hastalığı nedeniyle ayağındaki kronik yara kapanmayan 59 yaşındaki Aydın Akat, uygulanan larva tedavisiyle yeniden yürüdü.

Kalbinizin gerçek yaşını hesaplayan araç geliştirildi

İngiltere’de bilim insanları, kalbin “işlevsel yaşını” hesaplayabilen yeni bir araç geliştirdi. Bu araç sayesinde bireyler, kalplerinin gerçek yaşına kıyasla ne kadar yaşlandığını öğrenebiliyor. Geliştirilen sistem, kalp hastalıkları riski taşıyan bireylerde erken teşhis ve önlem amacıyla kullanılabilecek.

Vejetaryen beslenmede doğru planlama şart! ‘Yanlış diyet sağlığı tehdit edebilir’

Vejetaryen beslenmenin dikkatli uygulanması gerektiğini belirten uzmanlar, yanlış planlandığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söylüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, vejetaryen beslenmenin yanlış planlandığında oluşturabileceği riskleri açıkladı.

Fazla şeker bağışıklığı da çökertiyor

Günümüzde çok fazla hazır gıda dolayısıyla çok fazla şeker tüketiyoruz. Bu durumun
sağlığımız için büyük bir risk olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Erk ‘’Kalpten bağırsaklara kadar vücuda tepeden tırnağa zarar veren bu durum bağışıklığı da zayıflatıp, vücudu hastalıklara açık hale getirir” dedi.

Emekli veterinerlerin maaş mağduriyeti: ‘Üvey evlat muamelesi gördük’

Emekli veterinerler mağduriyetlerini Ankara Ulus’tan dile getirdi.

Kusma, kanama ve karın şişliğiniz varsa dikkat!

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, dünyada 3’üncü sıklıkta görülen kolorektal kanser vakalarının bölgede 20’li yaşlara kadar indiğine dikkati çekip, “Tuvalet alışkanlığında değişiklik, bulantı, kusma, kanama, karın şişliği gibi durumlar bir anda beliriyorsa ve özellikle 40 yaş üzerindeyseniz; kolorektal kanser ön tanısına sahipsiniz diyebilirim” dedi.