Meta’nın yeni hayali: Yapay zeka destekli insansı robotlar

Şirket, bu projeyi gerçekleştirmek için Reality Labs donanım bölümünde yeni bir ekip oluşturdu. Bu ekip, insansı robotların donanımını geliştirmekle sorumlu olacak ve ev işlerini yapabilen robotlar üzerinde çalışacak.

Meta’nın amacı, robotların üretimi ve satışı için gerekli olan yapay zeka, sensörler ve yazılımları geliştirmek.

Meta’nın yeni robotik grubu, sürücüsüz araç girişimi Cruise’un eski CEO’su Marc Whitten tarafından yönetilecek. Whitten, daha önce Amazon, Microsoft ve Sonos gibi şirketlerde de görev yapmıştı. Meta, insansı robotların donanımını geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda robotik yazılım ve yapay zeka üzerine de çalışacak.

Bloomberg’in haberine göre; teknoloji devinin yeni girişimi, şirketin artırılmış gerçeklik ve yapay zeka alanındaki mevcut yatırımlarını tamamlayıcı nitelikte olacak. Meta yöneticileri, insansı robot üreten şirketlerin donanım konusunda ilerleme kaydettiğini, ancak Meta’nın yapay zeka ve artırılmış gerçeklik cihazlarından topladığı verilerin, robotik gelişimini hızlandırabileceğini düşünüyor.

Tesla’ya rakip olacak

Tesla, Optimus isimli insansı robotunu geliştirmeye devam ediyor. Bu robot, yürüyebilmesi, ellerini hareket ettirebilmesiyle dikkat çekti ve Tesla’nın otonom araçlarında kullanılan gelişmiş yapay zeka ile donatıldı. Optimus aynı zamanda renkli blokları ayırt edebiliyor, dans edebiliyor ve yoga pozlarını koruyabiliyor.

Elon Musk, Optimus’un evlerde ve sokakta günlük işleri yapabilecek seviyeye geleceğine inanıyor. Sektör sızıntılarına göre Tesla, bu yıl sınırlı üretime başlamayı hedefliyor. Optimus’un 30 bin dolar fiyatla satışa sunulabileceği tahmine diliyor.

Meta işleri hızlandıracak

Uzmanların yorumlarına göre Meta’nın insansı robot yatırımı, bu alandaki yarışı ciddi şekilde kızıştıracak. Uzun zamandır robotik araştırmaları yapan şirketlerin, Meta’nın sunduğu hizmetlerle üretime çok daha hızlı geçebileceği vurgulanıyor.

Related Posts

3D yazıcı ile üretildi, milyonlarca insanın hayatını değiştirebilir

Bilim insanları milyonlarca insanın hayatını etkileyebilecek bir buluşa imza attı. 3D yazıcılar ile ürettikleri pankreas hücre kümleri diyabet tedavisinde çığır açabilir.

Microsoft, Xbox tarafında toplu işten çıkarmalara hazırlanıyor

Microsoft’un yeniden yapılanma süreci, özellikle Xbox ekibini sert bir şekilde vuracak gibi görünüyor. İşten çıkarmaların çoğunun Avrupa bölgesinde olacağı tahmin ediliyor.

ABD her yıl askeri teknolojiye 997 milyar dolar harcıyor: 8’i sanki bilimkurgudan fırlamış

Dünyanın en büyük savunma bütçesine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, askeri teknolojilere her yıl yaklaşık 1 trilyon dolar harcıyor. Bu dev bütçeyle geliştirilen bazı sistemler ise gerçeklikten çok bilimkurgu filmlerini andırıyor.

Türkiye PGA Championship’in kazananı belli oldu

Antalya’da Türkiye Profesyonel Golf Birliği Derneği tarafından gerçekleştirilen Türkiye PGA Championship Golf Turnuvası’nın şampiyonu Ulaş Karataş oldu.

Neuralink’in yeni çipi ‘insanüstü yetenekler’ sağlayabilir

Elon Musk’ın şirketi Neuralink, maymunlarda başarıyla test ettiği yeni beyin implantı Neuralink Blindsight ile sadece görme yetisini geri kazandırmayı değil, aynı zamanda kızılötesi görüş gibi “insanüstü yetenekler” sağlamayı hedefliyor.

Balkanlar’da 2 milyonluk nüfusa sahip ülke, dünyayı değiştirebilecek bir sisteme sahip!

Slovenya’da araştırmacılar, geleneksel klimalarda kullanılan zararlı gazlara veda ettirecek elastokalorik soğutma sistemiyle iklimlendirme devrimini başlatıyor.