Menderes Belediyesi’nde Rüşvet İddiaları: ‘Müteahhitler Yolunacak Kaz Olarak Görülüyor’

Menderes Belediyesi’nde Rüşvet İddiaları Ortaya Çıktı

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan belediye, yapılacak inşaatların ruhsatları için müteahhitlerden rüşvet alındığı iddialarıyla sarsıldı. İş insanı Harun Karakaya, kendisinden rüşvet istendiğini söyleyerek ses kayıtlarını savcılığa sundu. Karakaya, son 3 ay içinde parayı veren herkesin oturma ruhsatı alabildiğini belirterek, belediyedeki rüşvetin herkes tarafından bilindiğini ifade etti. Belediye Başkanı, başkan yardımcısı ve imar müdürlüğünün bu duruma dahil olduğunu iddia etti.

Müteahhit iş adamı Harun Karakaya’nın Menderes Belediyesine yönelik rüşvet iddiaları devam ediyor. Karakaya, belediyenin önceki başkanı Erkan Özkan’ın kendisinden villa başına 50 bin TL olmak üzere toplam 800 bin TL rüşvet talep ettiğini iddia etti. Ses kayıtlarını paylaşarak suç duyurusunda bulunan Karakaya, önceki belediye başkanı ve diğer bazı görevliler hakkında adli işlem başlatılmasını istedi.

Menderes Belediyesi, iddiaların ardından harekete geçti. Belediye yetkilileri, Karakaya’nın eski projelerini denetledi ve bazı yeni inşaatlara ruhsat verilmedi. Karakaya, sadece kendi dosyasıyla sınırlı olmayan rüşvet iddialarının diğer müteahhitleri de etkilediğini belirtti. Durumu yetkililere ileten Karakaya, rüşvetin bir an önce son bulmasını talep etti.

Menderes ilçesinde uzun yıllardır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Harun Karakaya, yaşadığı zorlukları kamuoyuna duyurdu. Müteahhitlerin rüşvet meselesinin son bulması için devlet yetkililerine seslenen Karakaya, durumun çözülmesi için yardım istedi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na ve diğer ilgili isimlere seslenen Karakaya, Menderes Belediyesi’ndeki usulsüzlüklerin incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Milyonları ilgilendiriyor: İşte emekliler için masadaki 2 zam senaryosu

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminlerine göre; Ocak 2026’da SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %7,14 ile %10,56, memurlara ise toplu sözleşme zammına ek olarak %2,04 ile %5,30 arasında enflasyon farkı yansıyacak. Kesin oranlar 3 Ocak 2026’da TÜİK verileriyle netleşecek.

Yeni Yatırım Teşvik Sistemi Tanıtıldı

MEVKA ve Konya Sanayi Odası, yerel kalkınma teşvik programlarını tanıttı.

Ev, arsa ve iş yeri alırken sadece fiyatına bakmayın! Alıcıların bilmesi gereken 5 önemli nokta

Merkezi Kayıt Kuruluşu Gayrimenkul Bilgi Merkezi AŞ (MKK GABİM) gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında üç ayrı rehber hazırladı.

Karşıyaka Yeni Sezon İçin Sponsorluk Anlaşmaları Yapıyor

Karşıyaka, yeni sezon öncesi sponsorluk anlaşmaları ile mali destek sağlıyor ve kadrosunu güçlendiriyor.

Aydın’da Ayçiçeği Tarımında Zararlılara Karşı Taramalar

Kuraklık sonrası ikinci ürün olarak ekilen ayçiçeğinde, zararlılara karşı taramalar yapılıyor.

e-Devlet’te unutulan paranız olabilir: Gözden kaçan birikimlerinizi böyle öğrenebiliriz

e-Devlet, sunduğu sayısız kolaylığın yanı sıra, birçok vatandaşın gözden kaçırdığı maddi haklarını da barındırıyor. Otomatik Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kesintileri, devlet yardımları ve çeşitli şahıs ödemeleri… Bu birikimler, siz talep …