Mali müşavirlik sınavı 2025 ne zaman yapılacak? Serbest muhasebeci mali müşavirlik (SMMM) sınav tarihleri belli oldu!

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) Sınavı 2025 Yılında Hangi Tarihlerde Yapılacak?

Finans ve muhasebe dünyasının en saygın mesleklerinden biri olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM) sınavları, 2025 yılında gerçekleştirilecek. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), meslek hayatında ilerlemek isteyenler için beklenen tarihleri Resmi Gazete’de duyurdu. İşte 2025 SMMM sınavıyla ilgili detaylar…

2025 Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı Tarihleri:

Serbest muhasebeci mali müşavirlik 2025 yılı 1. dönem sınavları, 2 ve 3 Ağustos’ta Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılacak. TÜRMOB’un resmi açıklamasına göre, sınavlar belirlenen tarihlerde gerçekleştirilecek.

Başvuru tarihleri ise şöyle belirlendi: İlk kez sınava girecek adaylar için 7-30 Nisan, tekrar sınava katılacak adaylar için ise 4-17 Temmuz. İlk kez başvuru yapacak adayların, stajlarını, stajda geçen hizmetlerini ya da kurslarını 30 Nisan’a kadar tamamlamış olmaları gerekmektedir. Adaylar, ön başvurularını TESMER Otomasyon Sistemi üzerinden “https://login.tesmer.org.tr” adresine yapmalıdır. Ayrıca, sınav esasları, konuları, başvuru için gerekli belgeler ve diğer detaylar da duyuruda yer almaktadır.

Related Posts

Meclis tatil tarihleri 2025 || TBMM ne zaman, hangi ayda tatile girer?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 2025 yaz tatili takvimi, yasama faaliyetlerini takip eden vatandaşlar ve milletvekilleri için büyük merak konusu. Anayasa ve TBMM İçtüzüğü’ne göre her yıl belirlenen tarihlerde tatile giren Meclis, bu yıl da yoğun gündemiyle dikkat çekiyor. Memur ve emekli maaş zamları, 10. Yargı Paketi, trafik cezaları gibi kritik düzenlemelerin görüşüldüğü TBMM, tatil öncesi son mesaisini tamamlamaya hazırlanıyor. Peki, 2025 TBMM ne zaman tatile girecek? Meclis tatili hangi ay başlar?

Cuma namazı saati İstanbul Ankara İzmir (İl il cuma namazı vakitleri görüntüleme) | 20 Haziran cuma namazı kaçta kılınacak, ne kadar sürer? Diyanet ile cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat?

Cuma namazı kaçta 20 Haziran 2025, Diyanet namaz vakitleri ekranından yanıt buldu. Her hafta Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı saatlere göre kılınan cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Kocaeli ve il il belli oldu. 81 ilde bu hafta, ‘Her Yaz Yeni Bir Heyecan: Cami, Çocuk ve Kur’an’ konulu cuma hutbesinin okunmasının ardından cuma namazı eda edilecek. Yaşadıkları illerde cuma namazı için saf tutacak olan vatandaşlar, cuma namazı kaç rekat, cuma namazı nasıl kılınır? sorularına yanıt aramaya başladı. İl il cuma namazı saati Diyanet ekranından öğrenilebilecek. Ayrıca 81 ilin cuma namazı saati, hurriyet.com.tr ekranından da görüntülenebiliyor. Peki, cuma namazı saat kaçta kılınacak, cuma namazı ne kadar sürer? İşte, 20 Haziran 2025 tüm illerin cuma namazı vakitleri ve ayrıntılar.

İSKİ su kesintisi 18 Haziran 2025 || Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü’nde sular saat kaçta gelecek? İstanbul’da sular ne zaman gelecek?

İstanbul’un Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinde 18 Haziran 2025 Çarşamba günü planlı su kesintisi yaşanacak! İSKİ tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Beylikdüzü Terfi Merkezi ve Yakuplu-Kavaklı ana isale hattında gerçekleştirilecek bakım, onarım ve montaj çalışmaları nedeniyle bu ilçelerdeki bazı mahalleler 12 saat boyunca susuz kalacak. Peki, 18 Haziran ne zaman gelecek? Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü’nde sular saat kaçta gelecek?

HAMANEY KİMDİR? İran siyasetinin en etkili ismi: Ayetullah Ali Hamaney’in siyasi hayatı ve biyografisi!

İsrail-İran arasındaki saldırılar devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran lideri Hamaney’e suikast düzenleyebileceklerini ima etti. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail’in İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’e suikast düzenlemesini önlediği öne sürüldü. İsrail’in İran’a düzenlediği geniş çaplı hava saldırıların ardından, yapılan suikast açıklamalarıyla birlikte, Hamaney’in siyasi hayatı ve biyografisi dünya kamuoyunda merak konusu oldu. Din adamlığının ötesinde İran’daki sistemin tümüne hakim olan Hamaney, Orta Doğu’da en uzun süre görev yapan devlet başkanı ve Şah Muhammed Rıza Pehlevi’den sonra geçen yüzyılın en uzun süre görev yapan ikinci İran lideri oldu. İşte, İran lideri Hamaney’in biyografisi ve siyasi hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler.

Nükleer sızıntı nedir, olursa ne olur? Nükleer sızıntı zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?

İsrail’in İran’a yönelik son hava saldırılarında hedef alınan Natanz Nükleer Tesisi’nde radyasyon ve kimyasal madde sızıntısı meydana geldiği iddia edildi. Nükleer sızıntı, radyoaktif maddelerin kontrolsüz bir şekilde çevreye yayılmasıyla ortaya çıkan ciddi bir felakettir. Çernobil ve Fukuşima gibi geçmişteki facialarda nükleerin ne kadar tehlikeli olduğu kanıtlanmıştır. Peki, nükleer sızıntı tam olarak nedir? Nükleer sızıntı olursa ne olur, zararlı mı, etkisi ne kadar sürer?

Türkiye’de kütüphane sayısı 2024 yılı itibarıyla 44 bin 829 oldu

Türkiye’de kütüphane sayısı 2024 yılı itibarıyla 44 bin 829 oldu