LGBTİ karşıtı politika sürüyor: Trump yönetimi, ‘they/them’ gibi cinsiyet kimliklerini ifade eden zamirlerin kaldırılmasını istedi

T24 Haber Merkezi
 
Donald Trump yönetimi, “erkek ve kadın olarak sadece iki cins vardır” şeklindeki resmi politikasının bir uzantısı olarak federal çalışanlara gönderdiği yönergede, çalışanların e-posta imzalarında kullandıkları ve “cinsiyet farklılığına” atıf yapan tüm zamirlerin bugün mesai bitimine kadar kaldırılmasını istedi.

Amerikan ABC News kanalında yer alan habere göre Trump yönetimi, hükümetteki “çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık” uygulamalarını kaldırmaya devam ediyor.

Trump’ın LGBTİ+ karşıtı kararnameleri ne anlama geliyor?

Habere göre birçok federal kurum, bugün çalışanlarına gönderdiği yönergeyle, mesai bitimine kadar e-postalarında kullandıkları cinsiyet belirten tüm zamirleri kaldırmaları talimatını verdi.

Buna göre çalışanlar, e-posta imzalarında kullandıkları erkekler için “o/onun” (he/him), kadınlar için “o/onun” (she/her), erkek ve kadın dışındaki diğer cinsiyet tanımlamalarına atıfla “onlar/onların” (they/them) şeklindeki zamirleri ve diğer tanımlamaları kullanamayacak.

Böylelikle Trump yönetimi, ABD’de özellikle trans ve eşcinsellerin kullandığı ya da bu kişilerin tercihine saygı duyulduğuna atıfla kullanılan zamirlerin federal kurumlarda kullanımına son vermiş olacak.

 
‘Aile Yılı’na Diyanet’ten ayrımcı destek: LGBTİ+’lar Cuma hutbesinde “sapkınlık” sözleriyle hedef oldu

ABD Başkanı Trump, 20 Ocak’taki yemin töreninin ardından yaptığı konuşmada, yeni yönetimin resmi politikasının “erkek ve kadın olarak sadece iki cins vardır” şeklinde olduğunu belirtmiş ve kurumlardaki tüm düzenlemelerin buna göre yapılacağını ifade etmişti.

Trump, aynı gün imzaladığı başkanlık kararnamesiyle, Joe Biden döneminde getirilen “çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık” uygulamalarını kaldırma kararı almıştı.

Trump’ın kararnamelerinin etkisi ne olacak?

Amerikan vatandaşları 2022’den beri pasaportlarında kadın ve erkeği temsil eden F veya M harfleri yerine X yazmasını talep edebiliyordu. Yeni pasaport başvurularında bu artık mümkün olamayacak. Bununla birlikte halihazırda X ibaresiyle düzenlenmiş pasaportlara ne olacağı henüz belirsiz.

Translar artık kimlik ve diğer resmî belgelerde doğumla belli olan cinsiyetlerini değiştiremeyecek.

Hükümet bundan böyle yalnızca doğumla gelen cinsiyeti geçer kabul edeceğinden, trans kadınlar erkek hapishanelerine gönderilecek. Transgender çalışanlar federal ofislerde ait hissetmedikleri cinsiyete ayrılan tuvaletleri kullanmak zorunda kalacak.

 

 

Related Posts

CHP’li Emir’den ‘zeytin kıyımına’ tepki

CHP’li Murat Emir, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na bugün gelen yasa teklifinin “zeytin kıyımı”na yol açacağını savunarak, yasanın geri çekilmesi için çağrıda bulundu.

Putin Hamaney’e suikast iddialarına sert çıktı: Bu konunun konuşulmasını dahi istemem

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (PMEF) kapsamında dünya çapındaki haber ajanslarının yöneticileriyle buluştu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Söz konusu görüşmede, İran-İsrail gerilimi ve …

Ümit Özdağ’dan ‘Osman Kavala’ açıklaması: ‘Davayı okuyunca dehşete kapıldım’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ”Osman Bey ile hayata çok farklı baktık, bakıyoruz. Ama orada birçok kez karşılaşma imkanımız oldu. Hafif iletişimimiz oldu. Ben o zamana kadar çok merak etmemiştim Osman Kavala davasını. Fakat davayı okuyunca dehşete kapıldım. Bu ülkenin her bir yurttaşı adil yargılanmalı. Osman Kavala da bunu görmüyoruz” dedi.

Trump, İsrail-İran çatışmaları için toplantı yapılacağını duyurdu: Henüz kararımı verdim, Ortadoğu’daki bir çatışmaya dahil olmak istemiyorum

ABD Savunma Bakanı da, “Ordunun İran’a yönelik olası saldırı sonrası dahil her şey için planı var” demişti

Anne ve üç çocuğunun ölümüyle ilgili bilirkişi raporu tamamlandı

Diyarbakır’da, anne ve üç çocuğunun ölümüne yol açan 13 katlı binada çıkan yangına ilişkin bilirkişi ve itfaiye raporu tamamlandı.

Hüda Kaya hakkında beraat kararı

Hüda Kaya hakkında beraat kararı