Kız Çocukları İçin Politika Çalıştayı

Kız Çocukları İçin Yeni Politikalar Belirleniyor

BEŞİKTAŞ Belediyesi ve İBB iş birliğiyle, kız çocuklarının eşit, adil ve güvenli bir yaşam kurmalarına katkı sağlayacak yeni politikaların belirlenmesi amacıyla Kız Çocuk Odaklı Politika ve Tasarım Çalıştayı düzenlendi. Ortaköy’deki Tarihi Kethüda Hamamı’nda gerçekleşen çalıştayda, uzman sunumlarına ek olarak katılımcılar tematik masa çalışmalarıyla görüş ve önerilerini paylaştı.

Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Rasim Şişman, çalıştayda yaptığı konuşmada, kız çocukları için atılan adımların önemine vurgu yaparak, “Kız çocuklarının eğitim, sağlık, dijital dünya ve güvenli yaşam alanlarına erişimi toplumsal bir dönüşüm gerekliliğidir” dedi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinden hareketle yapılacak değerlendirmelerin yeni yol haritalarını çıkaracağını belirten Şişman, “Kız çocuklarının güçlenmeleri ve haklarının farkında olmaları için uygulanabilir modeller geliştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Enif Yavuz Dipşar ise çalıştayda yaptığı konuşmada, “Bugün dünyada yaklaşık 120 milyon kız çocuğunun okula erişim sağlayamadığını ve Türkiye’de 15-17 yaş aralığındaki çocukların dörtte birinin eğitim dışında kaldığını” belirterek, bu durumun önemine dikkat çekti.

Ortaköy Tarihi Kethüda Hamamı’nda gerçekleşen çalıştay, kız çocuklarının güçlenmesini hedefleyen somut adımlar içeren bir yol haritasının oluşturulmasıyla son buldu.

Related Posts

Siyasete yeni bir ittifak mı geliyor? Söylentilere yanıt verdi…

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Zafer Partisi ile olası bir ittifak söylentilerine yanıt verdi. Çömez,“Bütünleşik bir ittifakın kurulması ve ortak bir vizyon ile yola devam edilmesi, hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

30 füze, 300 İHA: Zelenski bilançoyu açıkladı

Rusya’nın Ukrayna’ya son saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti.

Trump’ın özel isteğiydi: Coca-Cola’dan sonra Pepsi de mısır şurubunu bırakıyor

Donald Trump’ın Coca-Cola’nın şeker kamışına geçeceğini açıklamasının ardından Pepsi de mısır şurubunu bırakabileceğinin sinyalini verdi. CEO Ramon Laguarta, tüketicinin doğal içeriği tercih ettiğini belirterek “Ne istiyorlarsa onu sunarız” dedi.

Ayvalıkgücü Belediyespor Yavuz Selim ile Anlaştı

Ayvalıkgücü Belediyespor, Yavuz Selim Taşer ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Gazi Mehmet Yüksel’in Kıbrıs Anıları

Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev yapan gazi Mehmet Yüksel, babasına yazdığı mektubu şiire dönüştürdü.

Kız Çocukları için Yeni Politika Çalıştayı Düzenlendi

Beşiktaş Belediyesi ve İBB iş birliğiyle gerçekleştirilen Kız Çocuk Odaklı Politika ve Tasarım Çalıştayı, kız çocuklarının fırsat eşitliği, güvenli yaşam ve sosyal hayata aktif katılımlarını artırmak amacıyla yeni politikaların geliştirilmesine yönelik yapıldı. Katılımcılar, kız çocuklarının güçlenmesini hedefleyen somut adımlar içeren bir yol haritası oluşturdu.