KFC ve Pizza Hut’ın franchise sözleşmesi feshedildi: Türkiye’de 537 şube kapanabilir

Yum! Brands Türkiye’deki KFC ve Pizza Hut Restoranları İle Franchise Anlaşmasını Feshetti

Yum! Brands, Türkiye’deki tüm KFC ve Pizza Hut restoranlarının sahibi ve işletmecisi ile franchise anlaşmasını, firmanın standartları karşılamaması nedeniyle feshettiğini duyurdu. Açıklamada “Fesih, Türkiye’deki 283 KFC ve 254 Pizza Hut restoranını etkiliyor ve Yum! Brands, bu restoranların en azından geçici olarak kapanmasını bekliyor” ifadeler yer aldı.

Yum! Brands’ten yapılan açıklamada Türkiye’deki tüm KFC ve Pizza Hut restoranlarının sahibi ve işletmecisi olan İş Gıda A.Ş. ile olan franchise anlaşmasını, İş Gıda’nın Yum! Brands’in standartlarını karşılayamaması nedeniyle feshettiği belirtildi.

Yum! Brands Mali İşler Direktörü Chris Turner açıklamasında “Yetkin, sermaye sahibi ve kararlı 3C franchise ortaklarına sahip olmak işimiz için çok önemli. Her gün onlara başarı için gerekli destek ve araçları sağlamaya çalışırken, ortaklarımızdan da müşterilerimize yüksek kaliteli bir deneyim sunmalarını istiyoruz. Fesih öncesinde Yum! Brands olarak, birkaç ay boyunca sorunları çözmek ve destek olmak için çalıştık. Ancak İş Gıda, standartlarımıza uyum sağlamayı sürdüremedi ve franchise anlaşmalarımızın temel hükümlerine bağlılığını koruyamadı” ifadelerini kullandı.

Habertürk’te yer alan habere göre, fesih, Türkiye’deki 283 KFC ve 254 Pizza Hut restoranını etkilerken, açıklamada Yum! Brands, bu restoranların en azından geçici olarak kapanmasını beklediklerini ifade etti. Yum! Brands açıklamasında “Türk tüketicilerinin sadakatine büyük önem verirken bölgeye olan bağlılığını sürdürüyor ve gelecekte mümkün olduğunca çok sayıda restoranı yeniden açmak için çalışıyor” denildi.

 

Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı

_____________________________________________________________________________________________________

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Uzmanlar İstanbul karı için tarih verdi!

TIKLAYIN | Türkiye’de 2024’te en çok satılan otomobil markaları belli oldu

TIKLAYIN | Wanda Nara barışmak istedi, Icardi reddetti

TIKLAYIN | Tarım Kredi’de 5,5 milyonluk vurgun!

TIKLAYIN | 10 soruda özel okul fiyatları: Ne kadar zam gelecek, yemek ve servis ücretleri ne olacak?

TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: Orta Doğu’da dengeleri sarsacak bir fotoğraf

 

 

 

Related Posts

Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2025 Temmuz zamlı evde bakım maaşı yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hak sahiplerine ödenen evde bakım maaşı memur kat sayısına göre artış gösteriyor. Peki, Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2025 Temmuz zamlı evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım yardımı ve sosyal destek ödemeleri arttı: Yeni tutarları bakan açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında Evde Bakım Yardımı’nın 11 bin 702 liraya, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 8 bin 198 liraya, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 13 bin 96 liraya yükseldiğini bildirdi.

Ticaret savaşlarında ikinci raunt! AB İngiltere’den daha yüksek gümrük vergileriyle karşı karşıya kalacak

ABD ile ticaret pazarlığında geri adım atan Brüksel, Trump’ın talep ettiği yüksek gümrük vergilerine geçici olarak boyun eğmeye hazırlanıyor. AB iş dünyası, İngiltere’ye tanınan ayrıcalıkların kendilerine sunulmamasından ötürü hayal kırıklığı yaşıyor.

Kanal insaatlarına 3 ayda 3 kat çıktılar

Uğruna Sazlıdere içme suyu barajı bölgesinin talan edildiği, İSKİ yöneticilerinin tutuklandığı Kanal İstanbul bölgesindeki inşaatlar sürüyor. İktidara yakınlığıyla bilinen Haldız İnşaat 3’üncü katını bitirdi.

İTO Başkanı Avdagiç’ten İstanbullu firmalara TOBB Nefes Kredisine başvurma çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbullu işletmeleri tam zamanında devreye giren TOBB Nefes Kredisinden yararlanmaya çağırıyorum.” açıklamasında bulundu.

Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 344 milyon 877 bin 943 TL tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.