“Karabağ” paylaşımı krize neden oldu! Almanya Azerbaycan’dan özür diledi

Azerbaycan ile Almanya arasındaki “bayrak” krizine ilişkin Almanya’dan açıklama geldi. Almanya Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Dörte Dinger, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Ermenistan ziyareti sırasında sosyal medya hesabından Karabağ’daki eski sözde Ermeni yönetiminin bayrağını paylaşmasına ilişkin Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev’e mektup gönderdi.

Mektupta, paylaşımın Steinmeier’in sosyal medya hesabında kısa bir süre kaldığını ve hatanın fark edilmesinin ardından hemen silindiğini belirten Dinger, “Bu gönderi teknik bir hata nedeniyle yayınlandı. Bunun Almanya’nın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne ilişkin iyi bilinen tutumuyla hiçbir ilgisi yoktur. Bu hatadan dolayı çok üzgünüm. Söz konusu paylaşımın Azerbaycan’daki bazı kişiler arasında yanlış bir etki oluşturmasından dolayı içtenlikle özür dilerim. Cumhurbaşkanının yaklaşan ziyareti, Azerbaycan-Almanya ortaklığını güçlendirmeyi ve bölgedeki devam eden barış sürecini desteklemeyi amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Paylaşımdan dolayı dün Almanya’nın Bakü Büyükelçisi Ralf Horlemann Bakanlığa çağrılmış, paylaşımın Azerbaycan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne karşı siyasi bir provokasyon olduğu belirtilerek, Almanya’dan özür dilemesi istenmişti.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ermenistan ziyaretini tamamlamasının ardından bugün akşam saatlerinde Azerbaycan’a gidecek ve yarın resmi temaslarda bulunacak.

Related Posts

‘Milliyetçi’ bilinen Mansur Yavaş CHP’nin Sosyalist Enternasyonal toplantısına katıldı

‘Ülkücü’ kimliği ile ön plana çıkarılmaya çalışılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, CHP’nin Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılması dikkat çekti.

İzmir’de makilik alanda yangın

İzmir Foça’da makilik alanda yangın çıktı.

Ebru Yaşar Cannes’da Film Festivalinde kırmızı halıda boy gösterdi

Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen 78. Cannes Film Festivali’nde Türk müzik sanatçısı Ebru Yaşar bu akşam kırmızı halıda boy gösterdi

Özgür Çelik paylaştı: ‘Amerikan destekli darbe girişiminin kodları…’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, ABD’li iş insanı Harold Hamm’ın Fox News kanalında verdiği bir röportaja ilişkin görüntüleri paylaşarak sert tepki gösterdi.

Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

BM’den Gazze’ye ilişkin tedirgin eden rapor!

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), İsrail’in yoğun saldırıları ve ablukası altında bulunan Gazze’de, son bir haftada 172 binden fazla kişinin yerinden edildiğini bildirdi. IOM, Gazze’de yaşananlara ilişkin X sosyal medya …