Kanal insaatlarına 3 ayda 3 kat çıktılar

Türkiye’de Belediye Başkanlarına Operasyon, Enflasyon ve Faiz Yükselirken İktidara Yakın Şirketler İnşaatlara Devam Ediyor

Türkiye’de seçilmiş belediye başkanlarına yönelik operasyonlar devam ederken, yüksek enflasyon, artan faiz oranları ve sık sık gelen zamlar ülke genelinde gündemde. Ancak iktidara yakın olan şirketler, talan bölgelerindeki işlerine sorunsuz bir şekilde devam etmekteler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının hemen ardından Kanal İstanbul güzergahında başlayan inşaatlarda da benzer bir durum söz konusu. İktidarın favori inşaat şirketlerinden Haldız Holding, bu bölgede yer alan iki ihaleyi kazandı ve inşaat çalışmalarına başladı. Üç ay içerisinde inşaatların üç katına çıktığı gözlemlendi.

İhaleler ve İnşaat Çalışmaları

Üç yıl boyunca hiç vergi ödemeyen Haldız Holding, İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından söz konusu ihaleleri kazandı ve hızla inşaata başladı. Haldız Holding, arsayı İmamoğlu’nun tutuklanmasından sadece 10 gün sonra alarak inşaata başladı. Toplamda 2 bin 182 konut ve 52 dükkan için 4.7 milyar TL tutarında iki ihale aldı. Bu durum, “Rant hırsı yaşam hakkının önüne geçti” şeklinde yorumlanmaktadır.

Kanal İstanbul çevresindeki inşaat çalışmalarına hız veren Haldız İnşaat, 19 Haziran’da temelini attıkları dairenin betonunu döktü ve sadece 8 Temmuz’da üçüncü katını yükseltmeye başladı. Şirket, İstanbul Arnavutköy Sazlıbosna’da iki farklı ihale daha kazandı. Bunlardan biri 1.044 konut ve 37 dükkandan oluşan 6’ncı bölge 2’nci etap ihalesi, diğeri ise 1.138 konut ve 15 dükkanın yer aldığı 7’nci bölge ihalesiydi. Ayrıca Haldız, TOKİ’nin Tuzla’da gerçekleştireceği konut ihalesini de kazanmıştır.

Vergi Ödememe Skandalı

Haldız Holding’e bağlı Haldız İnşaat, Kanal bölgesinde yaptığı binalarla birlikte 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi. Üst üste üç yıl zarar beyan eden şirket, milyarlarca liralık ihaleleri almaya devam ederken, devlete herhangi bir vergi katkısında bulunmadı.

Related Posts

Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2025 Temmuz zamlı evde bakım maaşı yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hak sahiplerine ödenen evde bakım maaşı memur kat sayısına göre artış gösteriyor. Peki, Zamlı evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2025 Temmuz zamlı evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım yardımı ve sosyal destek ödemeleri arttı: Yeni tutarları bakan açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında Evde Bakım Yardımı’nın 11 bin 702 liraya, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 8 bin 198 liraya, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 13 bin 96 liraya yükseldiğini bildirdi.

Ticaret savaşlarında ikinci raunt! AB İngiltere’den daha yüksek gümrük vergileriyle karşı karşıya kalacak

ABD ile ticaret pazarlığında geri adım atan Brüksel, Trump’ın talep ettiği yüksek gümrük vergilerine geçici olarak boyun eğmeye hazırlanıyor. AB iş dünyası, İngiltere’ye tanınan ayrıcalıkların kendilerine sunulmamasından ötürü hayal kırıklığı yaşıyor.

İTO Başkanı Avdagiç’ten İstanbullu firmalara TOBB Nefes Kredisine başvurma çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbullu işletmeleri tam zamanında devreye giren TOBB Nefes Kredisinden yararlanmaya çağırıyorum.” açıklamasında bulundu.

Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 344 milyon 877 bin 943 TL tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.

Konkordato artışından bile korkunç: Batıyorlar!

Türkiye ekonomisinde işler giderek kötüleşiyor. Ortaya çıkan veriler durumun vehametini gösteriyor. Son bir yılda konkordato ve iflas sayılarındaki artış, iş dünyasında alarm zillerinin çaldığını gösteriyor. 2025’in ilk yarısında konkordato ilan eden …