İstanbul Camileri Kadir Gecesi’ne Hazır

İstanbul Camileri Kadir Gecesi’ne Hazır

 

İBB, İstanbul’un camilerindeki rutin temizlik çalışmalarını Ramazan ayı süresince de sürdürüyor.  

39’u selatin ve tarihi olmak üzere toplam 44 camide detaylı temizlik yapılıyor. Ayrıca İBB, İstanbul’un manevi mirası olan tarihi türbe ve hazirelerde de bakım, onarım, restorasyon çalışmalarına devam ediyor. İstanbul’un manevi mirasını koruyan İBB, 2019’dan bu yana 610 tarihi mezar ve hazire ile 19 tarihi türbeyi hak ettikleri değere kavuşturdu. 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), rutin cami temizlik çalışmalarını Ramazan ayı süresince de devam ediyor.  Vakıflar Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İBB arasında imzalanan protokol doğrultusunda, İstanbul genelinde 39’u selatin ve tarihi cami olmak üzere toplam 44 camide rutin bakım ve temizlik çalışmaları yapılıyor. Tüm Ramazan ayı boyunca aksatılmayan temizlik çalışmalarına devam eden İBB, camileri Kadir Gecesi için hazır hale getirildi.  

 

ALANINDA UZMAN TEMİZLİK EKİBİ GÖREVDE

Alanında uzman 116 kişilik ekip, aralarında Fatih Camii, Süleymaniye Camii, Nusretiye Camii, Nuruosmaniye Camii ve Eyüpsultan Camii’nin de bulunduğu selâtin camilerde kapsamlı temizlik gerçekleştirdi. Ayrıca İstanbul’un üç büyük yeni camiinde de (Büyük Çamlıca Camii, Ataşehir Mimar Sinan Camii, Marmara İlahiyat Camii) bakım ve temizlik çalışmalarını yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında haftanın her günü uygun temizlik malzemeleri ile tarihi camilerde kapsamlı bir temizlik çalışması yürütülüyor. 

 

MANEVİ MİRAS OLAN TÜRBE VE HAZİRELERDE BAKIM ONARIM 

2019 yılında bu yana, İstanbul’un hemen her köşesinde koruma ve restorasyon projeleri gerçekleştiren İBB Miras, yüzlerce miras alanını koruma altına alarak geleceğe taşıdı. 63 anıt eser ve sivil mimarlık eseri, 40 kamusal sanat eseri, 215 tarihi çeşme, 610 tarihi mezar ve hazire ile 19 tarihi türbe hak ettikleri değere kavuşturuldu. 36 yeni müze ve yaşam alanı şehre kazandırıldı. 983 miras alanı yeniden kent hayatına katıldı. 

 

İstanbul’un manevi değerlerinden türbe ve hazireler, İBB Miras’ın koruma çalışmaları içinde özel bir yer tutuyor. İstanbul genelinde toplam 610 tarihi mezar ve hazire ile 19 türbe titizlikle yürütülen çalışmalarla koruma altına alındı. 

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Rüzgar ve yağmur İstanbul’u vurdu!

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur ve sert rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiledi; Taksim’de birçok kişinin şemsiyesi ters döndü, bazı vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı.

Fransa’da köylüler evlerini terk ediyor! Her yere yayıldı, yaşamak imkansız

Fransa’nın birçok bölgesini etkisi altına alan ipekböceği tırtılı istilası, gündelik yaşamı felç ediyor.

Kuzenini öldürmüştü: İstenen ceza belli oldu

Pendik’te, kuzeni Duygu Şahin’i bıçaklayarak öldüren Talip Yıldız hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamede ifadesine yer verilen ve kuzeni Duygu’yu 45 bıçak darbesiyle öldürdüğü ortaya çıkan, Talip Yıldız’ın, genç kızla gönül ilişkisi olduğunu söylediği belirtildi.

Erişim engelinin ardından… Ekrem İmamoğlu’ndan Van mitingine çağrı!

Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, X hesabına erişim engeli getirilmesinin ardından Instagram hesabından CHP’nin 10 Mayıs’ta Van’da gerçekleştireceği mitinge çağrıda bulundu.

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi

Trump Gazze’ye insani yardım girişi sağlanması için talimat verdi

ABD’nin Tel Aviv Büyükelçisi Mike Huckabee, Başkan Trump’ın Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırılması yönünde talimat verdiğini bildirdi. İsrail basınına konuşan Huckabee, bölgedeki en acil sorunun gıda kıtlığı ve açlık kaynaklı can kayıpları olduğunu kaydetti.