IMF’den küresel kamu borcu uyarısı!

IMF, Mali İzleme Raporu Nisan Sayısını Yayımladı

Uluslararası Para Fonu, son yayımladığı Mali İzleme Raporu’nda ekonomik ve mali görünümlerdeki değişikliklere odaklanıyor.

Raporda, ABD’nin tarife kararlarının diğer ülkeler tarafından alınan önlemler ve politika belirsizliklerinin ekonomik görünümü olumsuz etkilediği vurgulanıyor. Birçok ülkede dezenflasyon sürecinin durakladığı, büyüme beklentilerinin aşağı yönlü revize edildiği bilgisi de raporda yer alıyor.

Mali cephenin karmaşıklaştığına dikkat çekilen raporda, Avrupa’da savunma harcamalarının artması ve dış yardımın zorlaşmasıyla mali görünümün daha da karmaşık hale geldiği belirtiliyor.

Raporda, ülkelerin öncelikle mali yapılarını düzene koymaları gerektiği vurgulanıyor. Kademeli bir mali uyumun sağlanması, borç azaltılması, mali tamponların oluşturulması ve büyüme beklentilerinin iyileştirilmesinin hayati önem taşıdığı ifade ediliyor.

Kamu Borcunda 2030 Beklentisi

Küresel mali açığın arttığı ve kamu borcunun yüzde 92,3’e yükseldiği belirten raporda, küresel kamu borcunun GSYH’ye oranının 2025’te yüzde 95,1’e yükseleceği öngörülüyor. 2030’da ise bu oranın yüzde 99,6’ya çıkması bekleniyor.

Büyük ekonomilerin kamu borcundaki artışın öne çıktığı raporda, borç seviyelerinin daha da yükselebileceği uyarısı yapılıyor.

IMF yetkilileri tarafından kaleme alınan blog yazısında da kamu borcunun GSYH’ye oranının pandemi seviyelerini aşabileceği ifade ediliyor.

Related Posts

Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 344 milyon 877 bin 943 TL tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.

Konkordato artışından bile korkunç: Batıyorlar!

Türkiye ekonomisinde işler giderek kötüleşiyor. Ortaya çıkan veriler durumun vehametini gösteriyor. Son bir yılda konkordato ve iflas sayılarındaki artış, iş dünyasında alarm zillerinin çaldığını gösteriyor. 2025’in ilk yarısında konkordato ilan eden …

Türkiye’nin dev markası iflasa sürükleniyor! 50 ülkeye ihracat yapıyor

1995 yılında Eskişehir’de kurulan ve 50’den fazla ülkeye ihracat yaparak ürünlerini pazarlayan Türkiye’nin dev markası Peyman, ekonomik krizin etkilerinden kurtulamayarak iflas riskiyle karşı karşıya kaldı. 50 bin m2’lik arsasında 31 bin …

TÜPRAG 2 milyar dolarlık yatırımla altın üretimindeki payını yüzde 25’e ulaştırdı

TÜPRAG bünyesinde faaliyet gösteren Efemçukuru Altın Madeni’nde bugüne kadar 165 ton altın üretilirken, ana şirketin yaptığı toplam yatırım ise 2 milyar dolara ulaştı. Efemçukuru Altın Madeni Genel Müdürü Onur Demir, TÜPRAG’un sağladığı 1380 kişilik istihdamın yüzde 80’inin yerel işgücünden oluştuğunu kaydetti. yatırım tutarının 2 milyar dolara ulaştığını dile getiren Demir, 2006’dan bu yana 165 ton altın üretildiğini, Türkiye’deki toplam altın üretiminin yüzde 25’inin TÜPRAG tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

Euro Bölgesi’nde enflasyon yükseldi

Euro Bölgesi’nde enflasyon yükseldi