İmamoğlu, AKP ve MHP’ye oy verenlere seslendi: ‘Bir avuç insanın bu ülkeye yaşattığı zulmü artık durdurmamız gerekiyor’

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yapılan suçlamalarla ilgili olarak sosyal medya hesapları üzerinden AKP ve MHP’ye oy verenlere seslendi.

“Bizim Allah’a şükür veremeyeceğimiz bir hesabımız yok. Kumpas aklıyla hareket edenler eninde sonunda kaybeder ama bu arada olan güzel ülkemize oluyor” diyen İmamoğlu, “Kendine ait olmayan koltuğu korumak adına her yolu mübah gören anlayışa dur demeliyiz. Ahlakı, hak ve hukuku korumanın partisi olmaz” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’nun seslenişi şöyle:

“AK Parti ve MHP’ye oy veren vicdanlı kardeşlerime sesleniyorum. Her fırsatta dinden ve vicdandan bahsedenler, mübarek Ramazan’ın bir İftar vaktinde 31 yıllık diplomamı iptal edip, aynı günün gecesinde bir sahur vaktinde gözaltına aldılar.

Göreve geldikten sonra İBB’ye 1200 müfettiş geldi, her işlemimiz didik didik edildi. Attığımız her adım, aldığımız her nefes yakından takip edildi. Yıllardır gelmeyen bütün müfettişler İBB’de kamp kurdu, İBB Meclisi bizi devamlı denetledi, bir grup medya her gün açık aradı. İhaleler dahil bütün iş ve işlemler anında basına yansıtıldı ve tüm detaylarıyla paylaşıldı.

Allah’a hamd olsun ki hepsinden tertemiz çıktık, hiçbir usulsüzlük bulunmadı.

Millet her şeyi gördü, bildi ve 3. kez 1 milyon oy farkıyla bizi seçti.

Her şey ondan sonra başladı.

Belediyeden iş alamamış bir grup ve onlarca suç kaydı olan bazı insanların şikayeti ile harekete geçildi. Bunlara gizli tanık iftiraları eklendi ve buradan aklın almayacağı bir suçlama oluşturuldu. Bir torba uydurdular içine akıllarına gelen her şeyi attılar.

Şimdi “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali hakkımızda yalan haber bombardımanıyla üste çıkmaya çalışıyorlar. Ciddi herhangi bir suç bulunamayınca insanları arayarak “gizli tanık”, “yalancı şahit” olmaya zorluyorlar. Yazık çok yazık.

Bizim Allah’a şükür veremeyeceğimiz bir hesabımız yok. Kumpas aklıyla hareket edenler eninde sonunda kaybeder ama bu arada olan güzel ülkemize oluyor.

Diplomam bir günde iptal ediliyor, kaç kuşaktır alın teriyle emekle biriktirdiğimiz tüm mal varlığımıza apar topar el konuluyor, haysiyet çiğneniyor.

Bir gün herkesin kapısını çalabilecek bu hukuksuzluğa evlatlarımız ve geleceğimiz için dur demeliyiz. Kendine ait olmayan koltuğu korumak adına her yolu mübah gören anlayışa dur demeliyiz. Ahlakı, hak ve hukuku korumanın partisi olmaz.

Ben bu ülkenin her görüşten insanının sağduyusuna güveniyorum. Herkesin milli iradeden yana olduğuna hiç şüphem yok. Haktan ve hukuktan nasibini almamış bir avuç insanın bu ülkeye yaşattığı zulmü artık durdurmamız gerekiyor. Seçimler gelir geçer, o parti gelir, bu parti gider ama kalıcı olan hakka ve hukuka olan güvenimizdir.

Herkes için, her zaman adalet.”

Related Posts

Hekimhan’da Açık Hava Sinema Keyfi

Kocaözü Mahallesi’nde açık hava sinema etkinliği düzenlendi, vatandaşlar bir araya geldi.

Tekirdağ’da Kaybolan Genç İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Süleymanpaşa’da 18 yaşındaki A.B.’yi bulmak için arama çalışmaları 3. günde sürüyor.

CHP ile HÜDA PAR arasında ‘Miras hutbesi’ polemiği

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesinde “kul hakkı” üzerinden kadınların eşit miras hakkını hedef alması yoğun tepkiye yol açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka hutbeyi eleştirirken, HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç ise Nazlıaka’ya Anayasa’yı öne çıkararak yanıt verdi.

Haraç çetesi “Dallas”a büyük operasyon: Tutuklamalar var

Aydın’ın Sultanhisar ilçesi merkezli Aydın Efeler, Muğla Datça ve Mersin olmak üzere 4 ayrı noktada “Dallas Çetesi’ne eş zamanlı operasyon düzenlendi. İşletmeleri haraca bağladıkları tespit edilen şüpheliler, tutuklandı.

Son Dakika… İBB’ye 9.dalga operasyonda yeni gelişme!

Son Dakika Haberi… İBB’ye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de olduğu 44 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi.

Nevşehir’de Yabancılar Arasında Kılıçlı Kavga

Nevşehir’de yabancı uyruklular arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralandı, 7 kişi gözaltına alındı.