İğneada’da Sel Kurbanlarından Adalet Talebi

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde 2023 yılındaki selde ruhsatsız işletilen kamp alanında hayatını kaybedenlerin yakınları basın açıklaması yaptı.

Selde hayatını kaybedenlerin yakınlarından Safiye Yaşa, İl Özel İdaresi önündeki açıklamada, adaletin tecelli etmesini istediklerini belirtti.

Alınmayan tedbirler, kanunları uygulamayanlar, hukuka aykırı hareket edenler yüzünden can kayıpları yaşandığını savunan Yaşa, Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki otel yangınına ilişkin yürütülen adli işlemlerin kendileri için de örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Haklarında soruşturma izni verilen kamu görevlileri hakkında henüz işlem yapılmadığını söyleyen Yaşa, ilgilileri göreve çağırdı.

Açıklamada Yaşa’ya, selde hayatını kaybedenlerin yakınlarından Çiçek Dinç de eşlik etti.

Tesiste kalan 6 kişi yaşamını yitirmişti

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde 5 Eylül 2023’te meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen kamp alanında konaklayan Rahile ve Ahmet Baki Şimşek ile Suna Duman, Ümit Solmaz, Selman ve Mihriban Bağışlar hayatını kaybetmişti.

Olaya ilişkin Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, işletme sahibi Bülent B. 11 yıl 3 ay, diğer sanıklardan Cenan A. ile Büşra G, 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırılmış, sanık Sevcan U’nun ise beraatine karar verilmişti.

Related Posts

Dünyanın en fakir başkanı hayatını kaybetti!

Uruguay’ın efsanevi Devlet Başkanı Jose Mujica (Pepe) yemek borusu kanserinin karaciğerine sıçradığını ve artık tedavi görmeyi reddettiğini duyurmuş ve vasiyetini açıklamıştı. Mujica çiftlikteki sekoya ağacının altına, köpeği Manuela’nın yanına …

Fitch: ABD-Çin tarifelerindeki gevşeme ticaretin normalleştiğine işaret etmiyor

Fitch: ABD-Çin tarifelerindeki gevşeme ticaretin normalleştiğine işaret etmiyor

Barış masası yeniden İstanbul’da kurulacak: Perşembe günü Türkiye’de Putin’i bekleyeceğim

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, savaşı sonlandırmak yönünde yarından itibaren Rusya’dan tam ve kalıcı ateşkesin sağlanmasını beklediklerini belirterek, “Ben perşembe günü Türkiye’de Putin’i bekleyeceğim” ifadesini kullandı.

İstanbul Kağıthane’de kaza: Ölü ve yaralılar var

İstanbul Kağıthane’de meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı.

Bu zihniyet öldürür: ‘Kocam sever de döver de’

Adana’da Mustafa K. (41), dini nikahla birlikte yaşadığı Hatice D.’yi (32), kahvaltı sofrasını geç kurduğu için darbetti. O anlar, cep telefonuyla görüntülenirken, kıraathanede otururken gözaltına alınan Mustafa K., Hatice D. şikayetçi olmayınca serbest bırakıldı.

Zelenski, ‘barıştan önce’ tam ateşkes istiyor

Zelenski, Rusya ile doğrudan görüşmelere başlamadan önce 12 Mayıs’ta tam ve koşulsuz bir ateşkes ilan edilmesini istedi. Ukrayna yönetimi, İstanbul’da planlanan müzakerelere ancak silahlar sustuktan sonra katılacaklarını belirtti.