Her yıl 5.7 milyon kişi bu yüzden ölüyor: Düşük ve orta gelirliyi vuruyor

“Yaşanabilir Bir Gezegende Temiz Havaya Erişimin Hızlandırılması” başlıklı raporda, hava kirliliğinin sadece sağlık açısından değil, ekonomik boyutuyla da ciddi kayıplara neden olduğu vurgulandı. Hava kirliliği nedeniyle yaşanan sağlık sorunları, iş gücü kaybı ve yaşam süresindeki azalma, küresel ekonominin yaklaşık yüzde 5’ine denk gelen bir maliyet oluşturuyor.

Raporda, doğru politikalar uygulanması halinde tehlikeli seviyede hava kirliliğine maruz kalan insan sayısının 2040’a kadar yarı yarıya azaltılabileceği belirtiliyor. Uzmanlara göre özellikle tarım; ulaşım, sanayi ve kentsel gelişim gibi alanlarda yapılacak düzenlemeler, havada asılı kalan ve insan sağlığını tehdit eden zararlı partiküllerin azalmasına yardımcı olabilir.

‘TEMİZ’ POLİTİKALAR EKONOMİYE 2.4 TRİLYON DOLAR KAZANDIRABİLİR

Rapora göre hem hava kirliliğini azaltan hem de enerji bağımsızlığını destekleyen önlemler alınması, ekonomik ve çevresel faydaları aynı anda sağlayabilir. Dünya Bankası, 2040 yılına kadar entegre kirlilik yönetimi politikalarının küresel ekonomiye 2.4 trilyon dolarlık bir kazanç sağlayabileceğini öngörüyor. Uzmanlar, hava kirliliğiyle mücadelede vakit kaybetmeden etkili politikaların hayata geçirilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Related Posts

Trump’ın hayali gerçek oluyor: O adaya göz dikmişti

Donald Trump’ın ABD’ye katmak için gözünü diktiği Grönland’a dair şaşırtıcı bir hamle yapıldı. ABD’lilerin kutup hayali gerçek oluyor.

3 ilde 2.5 milyar TL ‘kamu zararı’ yaratan suç örgütüne operasyon!

Hatay merkezli 3 ilde sahte fatura ve akaryakıt fişi düzenleyerek kamuyu 2,5 milyar TL zarara uğrattığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 34 şüpheli gözaltına alınırken 9’u tutuklandı.

Sırbistan’da halk, erken seçim için sokaklara döküldü

Sırbistan’da erken seçim talebiyle başlayan protestolar büyüyor. Cumhurbaşkanı Vučić’in dönüş rotasını kapatan göstericilere polis sert müdahale etti. Gözaltılar, yaralanmalar ve barikatlarla sokaklar yeniden hareketlendi.

MİT Başkanı Kalın, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Derviş ile görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü.

Diyarbakır’daki ‘kız kaçırma’ kavgası can aldı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde akraba aileler arasında kız kaçırma meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada Yasemin Budak (44) öldü. Olaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa’da zeytin tesisinde çıkan yangın söndürüldü

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, zeytin depolama ve ambalajlama tesisinde çıkan yangın, 2 saatlik müdahaleyle söndürüldü. Yangında tesiste zarar oluştu.