Güney Kore’de ‘sıkıyönetim’ soruşturması: Gözaltına alınan Yoon, ifade vermeyi reddetti

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol Gözaltına Alındı

Güney Kore’nin 3 Aralık 2024’te sıkıyönetim ilan etmesi sonucunda Ulusal Meclis tarafından azil kararı verilen ve Anayasa Mahkemesi’nin kararını bekleyen Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, soruşturma kapsamında polisler tarafından gözaltına alındı.

Yolsuzluk Soruşturma Ofisi (CIO) yetkilileri, Yoon’un başkanlık konutunda gözaltına alınmasını sağladı ve ifade için CIO ofisine götürdü. Yoon’un avukatları gözaltı kararının yetkisiz olduğunu iddia ederken, Yoon ifade vermeyi reddetti.

Gözaltına Alınan İlk Devlet Başkanı Oldu

Ulusal Meclis’in sıkıyönetim ilanını anayasaya aykırı bulduğu için azil istediği Yoon, görevden uzaklaştırılan ilk devlet başkanı oldu. Yoon, sıkıyönetim kararını eleştirirken, ifadesinde ulusal krizi önlemek için CIO karşısına çıkmayı tercih ettiğini belirtti.

Yoon’un gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar tartışma yarattı. Yoon, sıkıyönetimi savunarak ulusal krize çözüm bulmaya çalıştığını ifade etti.

Gözaltı sürecinde yaşanan gelişmelerde, Yoon’un ekibinin ve polisin direnç göstermemesi dikkat çekti. Başkanlık konutuna yapılan ikinci operasyonda soruşturmacılar ve polislerin engel olmadan içeri girmesi sağlandı.

Ne Olmuştu?

Yoon, sıkıyönetim ilanıyla başlayan krizde muhalefetin devlet karşıtı eylemleri suçladığı ancak sonrasında geri adım attığı bir süreç yaşadı. Ulusal Meclis’in isteğiyle geçici olarak görevden uzaklaştırılan Yoon’un yerine vekaleten atanacak isimler de tartışma konusu oldu.

Gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Haber detayları için bizi takip etmeye devam edin.

(Kaynak: Anadolu Ajansı)

Related Posts

İngiltere’de “bebek ticareti” şüphesi: Nijerya’dan getirdiği bebek kendi çocuğu çıkmadı

Nijerya’dan İngiltere’ye bebekle dönen bir kadın, DNA testleri sonucunda bebeğin biyolojik annesi olmadığının anlaşılması üzerine insan kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Olay, Nijerya’daki yasa dışı “bebek çiftlikleri”ne dair endişeleri yeniden gündeme getirdi

Tutdere dosyasında delil yok!

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere hakkında başlatılan soruşturmanın temeli, temizlik firması ödemelerine dayanıyor. Soruşturmanın merkezinde, temizlik hizmeti sağlayan Bilginay firmasının yerel seçimlerin ardından hak ediş ödemelerini alamadığı yönündeki iddialar yer alıyor. Yapılan açıklamada tüm ödemelerin belgelerle kanıtlandığı belirtildi.

Sağlık için güneşe çıkın

Uzmanlara göre, kontrollü bir şekilde güneşe maruz kalmak, ruh sağlığından kalp sağlığına kadar pek çok alanda olumlu etkiler sağlıyor.

Doğum hastanesini hedef aldılar! Anneler bebekleriyle panik içinde sığınaklara koştu

Rusya, Ukrayna’nın Harkov şehrine İHA saldırısı düzenledi. Saldırı sırasında bir doğum hastanesi hedef alınırken saldırıda camların kırılması nedeniyle bebeklerin üzerine cam parçaları düştü. Aileler bebeklerini alarak panik içinde sığınaklara koştu …

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

Siber arılar geliyor!

Çinli bilim insanları 74 miligramlık dünyanın en hafif beyin kontrol cihazıyla kontrol edilebilen ilk sibernetik arıyı yarattı. Arıların özellikle depremlerdeki arama-kurtarma görevlerinde kullanılabileceği belirtiliyor.