Gemlik’te kötü koku yayan gemi kıyıdan uzaklaştırıldı

Kötü Koku Yayan Gemi Gemlik’ten Uzaklaştırıldı

Bursa’nın Gemlik ilçesi sakinleri, akşam saatlerinde ilçenin büyük bölümüne yayılan koku nedeniyle zor anlar yaşadı. Vatandaşlar koku nedeniyle, ağız ve burunlarını kapatarak günlük yaşamlarına devam etmeye çalışırken, sosyal medya paylaşımları üzerine Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Gemlik Körfezi açıklarında demirleyen ve amonyak yüklediği iddia edilen geminin, havalandırma kapaklarını açık bırakması nedeniyle, koku yayıldığı iddia edilirken gemi, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ekipleri tarafından sahilden uzaklaştırıldı. Açıkta demirleyen geminin kaptanının, ‘Çevrenin kasten kirletilmesi’ suçundan ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Karacaali, Küçükkumla ve Büyükkumla sahillerinde hissedilen amonyak kokusuyla ilgili Gemlik Belediyesi’nden de açıklama geldi. Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Mahalle Afet Gönüllüleri ile Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler (KBRN) ekiplerinin yaptığı ölçümlerde, herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını belirterek, “Tüm hemşehrilerimizin içi rahat olsun” dedi.

Related Posts

Tutdere dosyasında delil yok!

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere hakkında başlatılan soruşturmanın temeli, temizlik firması ödemelerine dayanıyor. Soruşturmanın merkezinde, temizlik hizmeti sağlayan Bilginay firmasının yerel seçimlerin ardından hak ediş ödemelerini alamadığı yönündeki iddialar yer alıyor. Yapılan açıklamada tüm ödemelerin belgelerle kanıtlandığı belirtildi.

Sağlık için güneşe çıkın

Uzmanlara göre, kontrollü bir şekilde güneşe maruz kalmak, ruh sağlığından kalp sağlığına kadar pek çok alanda olumlu etkiler sağlıyor.

Doğum hastanesini hedef aldılar! Anneler bebekleriyle panik içinde sığınaklara koştu

Rusya, Ukrayna’nın Harkov şehrine İHA saldırısı düzenledi. Saldırı sırasında bir doğum hastanesi hedef alınırken saldırıda camların kırılması nedeniyle bebeklerin üzerine cam parçaları düştü. Aileler bebeklerini alarak panik içinde sığınaklara koştu …

AFAD duyurdu: Akdeniz’de 3,8 büyüklüğünde deprem!

Girit Adası açıklarında, saat 11.57’de 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

Siber arılar geliyor!

Çinli bilim insanları 74 miligramlık dünyanın en hafif beyin kontrol cihazıyla kontrol edilebilen ilk sibernetik arıyı yarattı. Arıların özellikle depremlerdeki arama-kurtarma görevlerinde kullanılabileceği belirtiliyor.

Kulis: DEM Parti’nin ismi, logosu ve siyasi çizgisi değişiyor

Kulis: DEM Parti’nin ismi, logosu ve siyasi çizgisi değişiyor