Fransa’da köylüler evlerini terk ediyor! Her yere yayıldı, yaşamak imkansız

Fransa’da İpekböceği Tırtılı İstilası: Bölge Halkı Tehlikede

İnsan sağlığı için endişe verici olmayan ipekböceği tırtılı, Fransa’da büyük bir tehlike oluşturuyor. Ormanları talan ederken binaların duvarlarını kaplayan ve yeşil alanları yok eden bu zararlı, bölge sakinlerini köylerini terk etmeye zorluyor.

Fransa’nın bazı köylerinde görülen istilacı ipekböceği tırtıllarının etkileriyle mücadele eden insanlar, günlük yaşamın dayanılmaz hale geldiğini belirtiyor. Bir genç anne, yaşadığı çaresizliği şu sözlerle dile getiriyor: “Bu durum beni delirtiyor. Eğer uygun bir barınak bulabilirsem, kesinlikle buradan ayrılacağım.”

Özellikle kaşıntı sorunlarının arttığı bölgede, ciltteki kızarıklıklar endişe verici boyutlara ulaşıyor. Bir yerel sakin, “Başlangıçta hafif bir yanma hissiyle başlıyor, sonra dayanılmaz bir kaşıntıya dönüşüyor” diyerek fiziksel sıkıntılarını açıklıyor.

Yumurta kümeleriyle ağaçların dip kısımlarına veya taş duvarların üzerine bırakılan ipekböceği tırtılları, rüzgarla kilometrelerce taşınarak istilayı yayıyor. İlkbaharda popülasyonları hızla artan tırtıllar, yerel bitki örtüsünü kısa sürede tahrip ediyor.

Uzmanlar, doğal dengeye zarar vermemek adına ipekböceği tırtılı istilasının doğaya bırakılmasını öneriyor. Kuşlar, böcekler ve yarasalar gibi doğal yırtıcılar ile virüs, bakteri ve mantarlar, tırtıl populasyonlarını kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor.

Çeşitli ağaç türlerini tehdit eden ipekböceği tırtılı, özellikle meşe ormanlarında ciddi hasara neden oluyor. Ancak ağaçlar, yapraklarını yenileme yeteneğine sahip oldukları için zararın uzun vadede sınırlı kalabileceği umut veriyor.

Fransa’da tekrar artan ipekböceği tırtılı istilasının sadece ekosistemi etkilemekle kalmayıp aynı zamanda bölge halkının yaşamını da tehdit ettiği belirtiliyor. Uzmanlar, ekolojik hassasiyeti göz önünde bulundurarak müdahale yöntemlerinin planlanması gerektiğini vurguluyor.

Related Posts

Suriye’nin ulusal logosu yenilendi; 14 tüylü ve 3 yıldızlı kanatlı şahin

Suriye’nin ulusal logosu yenilendi; 14 tüylü ve 3 yıldızlı kanatlı şahin

Suriye’nin devlet arması değişti: Çift başlı kartal ve 14 tüy ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan çift başlı kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ÖTV zammına ilişkin açıklama

Katıldığı canlı yayında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ÖTV zammının henüz karara bağlanmadığını ve yarınki enflasyon rakamlarının ardından değerlendirileceğini söyledi.

İstanbul’u birbirine katan suç makineleri yakalandı

İstanbul’da gündüzleri evlere girerek hırsızlık yapan iki kadın yakalandı. Şüphelilerden birinin 170, diğerinin ise 14 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Çin’i sel vurdu: 18 bin kişi tahliye edildi

Çin’in Xianfeng kentinde meydana gelen sel sonucu yerleşim yerleri sular altında kaldı, 18 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Henan eyaletinde ise sel nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi kayboldu.

Evleneli 2 ay olmuştu: Aldatma kavgasında kocasının yumruk attığı kadın öldü

Küçükçekmece’de tartıştığı eşine yumruk atan Nazım Özayyıldız, eşinin başını mermere çarpması sonucu ölümüne neden oldu.