Finlandiya: Deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere kesin yanıt vereceğiz

Finlandiya Başbakanı Deniz Altı Altyapısına Müdahale Uyarısında Bulundu

Finlandiya ve Estonya arasındaki elektrik şebekesi EstLink 2’nin ve Baltık Denizi’ndeki 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında kesinti yaşanması üzerine Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, deniz altı altyapısına yönelik şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceklerini belirtti.

Finlandiya’nın YLE haber ajansına göre, şebeke operatörü Fingrid tarafından yapılan açıklamada, dün yerel saatle 12.26’da şebekede kesinti yaşandığı bildirildi.

Yetkililer, EstLink 2’nin yanı sıra Baltık Denizi altından geçen 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında da kesinti yaşandığını açıkladılar.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, konuyla ilgili yapılan soruşturmanın devam ettiğini duyurduğu bir açıklamayı X hesabından paylaştı.

Orpo, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceğini vurguladı.

Finlandiya Sınır Güvenlik ekipleri, kesintinin yaşandığı esnada bölgeden geçtiği iddia edilen Rusya’ya ait olduğu düşünülen bir gemiden bahsetti.

Ekipler, gemiyi kıyıya yönlendirdikten sonra yaptıkları incelemede, geminin çapalarının yerinde olmamasının “şüpheli” olduğunu belirtti. Yetkililer, geminin çapalarının kablolara zarar verme olasılığını değerlendirdi.

Batı ülkelerinin yaptırımlarına karşı Rusya’nın petrol ve mallarını gizlice taşımak amacıyla elverişsiz ve eski tankerlerden oluşan gizli “gölge filo” kurduğu iddiaları da bulunuyor. (AA)

Related Posts

İstanbul barajlarında son durum: İki haftadır aralıksız düşüyor

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 48,3’e geriledi. Barajlardaki doluluk oranı iki hafta önce yüzde 53’ün üzerindeydi.

Tire’de Vahşi Çöp Depolama İncelemesi

Tire Kaymakamlığı, çöp dökümüne karşı inceleme yapacak; Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de hazır olacak.

TEM’de yolcu otobüsü ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 10 yaralı

TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde yolcu otobüsü ile soğan yüklü kamyonun çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1’i ağır 10 kişi yaralandı.

İranlı “Kara Dul”: 22 yıl boyunca 11 kocasını öldürüp miraslarını aldı

İran’da 22 yıl boyunca evlendiği erkeklerin mehir paralarını alan 56 yaşındaki Gülsüm Ekberi’nin, miraslarını kendi üzerine geçirdikten sonra 11 kişiyi çeşitli yöntemlerle öldürdüğü ortaya çıktı.

Erdoğan ve Paşinyan’dan barış mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile yaptığı telefon görüşmesinde Azerbaycan ile sağlanan mutabakatı olumlu buldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’la telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile Bakü-Erivan barışını ele aldı.