Erbaş: Ahlaklı Nesil İçin Çaba Gösteriyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Güzel Ahlakın Önemine Vurgu Yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Peygamber Efendi’mizin ahlakı ile ahlaklanan bir nesil yetiştirmeye gayret edeceğiz. Neslimizi, çocuklarımızı güzel ahlakla yetiştirirsek toplum olarak kurtuluruz. Birbirini seven, birbirine, düşüncesine, inancına saygı gösteren bir toplum ve millet olarak daha iyi durumlara geliriz.” dedi.

Karadeniz Ereğli ilçesine ziyaretlerde bulunan Erbaş, “Mustafa Çınar Kur’an Kursu”nun açılışında bulundu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Erbaş, kursun açılışına vesile olanlara teşekkür etti.

Erbaş, medeniyetlerinin temelinin ilme, irfana ve hikmete dayandığını belirterek, Kur’an’ın hedefinin insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak olduğunu ifade etti.

Kur’an’ı daha iyi anlayabilmek için çeşitli ilim dallarının önemine değinen Erbaş, “Bir insan ne kadar güzel biyoloji bilirse Kur’an’ı daha iyi anlar. Ne kadar iyi sosyoloji bilirse Kur’an’ı daha iyi anlar hatta ne kadar iyi matematik bilirse Kur’an’ı Kerim’i daha iyi anlar.” şeklinde konuştu.

Erbaş, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan protokollerin iyi insan yetiştirmek üzerine olduğunu vurgulayarak, Kur’an’ın hedefinin iyi insan yetiştirmek olduğunu belirtti.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu ise gençleri manevi değerlerle eğitmek ve ahlaki temelleri sağlamlaştırmak için hayata geçirilen Kur’an kursunun ilçe ve ülke için hayırlı olmasını diledi.

Erbaş ve beraberindekiler, kurs binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Yiğit ve diğer ilçe protokolü katıldılar.

Erbaş, Valiliği ziyaret etti ve Hacıbektaşoğlu tarafından karşılandı. Ardından şeref defterini imzalayarak ziyaretini tamamladı.

Related Posts

Trump’ın hayali gerçek oluyor: O adaya göz dikmişti

Donald Trump’ın ABD’ye katmak için gözünü diktiği Grönland’a dair şaşırtıcı bir hamle yapıldı. ABD’lilerin kutup hayali gerçek oluyor.

3 ilde 2.5 milyar TL ‘kamu zararı’ yaratan suç örgütüne operasyon!

Hatay merkezli 3 ilde sahte fatura ve akaryakıt fişi düzenleyerek kamuyu 2,5 milyar TL zarara uğrattığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 34 şüpheli gözaltına alınırken 9’u tutuklandı.

Sırbistan’da halk, erken seçim için sokaklara döküldü

Sırbistan’da erken seçim talebiyle başlayan protestolar büyüyor. Cumhurbaşkanı Vučić’in dönüş rotasını kapatan göstericilere polis sert müdahale etti. Gözaltılar, yaralanmalar ve barikatlarla sokaklar yeniden hareketlendi.

MİT Başkanı Kalın, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Derviş ile görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü.

Diyarbakır’daki ‘kız kaçırma’ kavgası can aldı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde akraba aileler arasında kız kaçırma meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada Yasemin Budak (44) öldü. Olaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa’da zeytin tesisinde çıkan yangın söndürüldü

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, zeytin depolama ve ambalajlama tesisinde çıkan yangın, 2 saatlik müdahaleyle söndürüldü. Yangında tesiste zarar oluştu.