Dün yaşanan çöküşten sonra Asya borsaları pozitif seyrediyor








Trump ve İşiba Görüşmesi Bölgede Alış Ağırlıklı Seyri Etkiledi

TRUMP VE JAPONYA BAŞBAKANININ GÖRÜŞMESİ POZİTİF YANSIDI

ABD Başkanı Donald Trump ve Japonya Başbakanı Şigeru İşiba, telefon görüşmelerinde tarife müzakerelerine olumlu sinyaller verdi ve Çin yönetiminin piyasayı destekleyici adımlarıyla bölgede alış ağırlıklı bir seyir öne çıkıyor.

Trump, Japonya Başbakanı İşiba ile yaptıkları çok iyi bir görüşmede, İşiba’ya “Ülkelerini ABD ürünlerine açmaları gerektiğini” ifade etti. Ayrıca Trump, Japonya’nın ABD’ye otomobil sattığını ancak kendilerinin neredeyse hiç otomobil satmadıklarını belirterek, Japonya’nın ABD’nin tarım ürünlerini almamasından şikayetçi oldu.

Güney Kore’de Devlet Başkanlığına vekalet eden Başbakan Han Duck-so, hükümetin, Ticaret Bakanı’nı müzakereler için en kısa sürede ABD’ye gönderme kararı aldıklarını duyurdu.

ÇİN’DEN ABD’YE MİSİLLEME

Diğer yandan Trump, Çin’in karşılıklılık esaslı tarifelere misilleme olarak açıkladığı yüzde 34’lük gümrük vergisini geri çekmemesi durumunda bu ülkeye yüzde 50 ek tarife uygulayacaklarını tekrarladı.

Çin Ticaret Bakanlığı ise Trump’ın gümrük vergilerini artırma tehdidine kararlılıkla karşı çıktıklarını vurgulayarak, kendi hak ve çıkarlarını korumak için karşı önlemler alacaklarını bildirdi.

Açıklamada, ABD’nin Çin’e yönelik gümrük vergilerini artırma tehdidinin “hata üstüne hata” olduğu ve “Çin bunu kabul etmeyecektir. ABD kendi yolunda ısrar ederse Çin sonuna kadar mücadele edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Bu gelişmelerin yanı sıra Çin devlet fonunun piyasaları desteklemesi de dikkat çekti.

Çin Merkez Bankası (PBOC) yetkilileri, söz konusu fonun piyasalarda varlıklarını artırmasını kesinlikle desteklediklerini ve fona gerektiğinde yeterli merkez bankası kredi desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Makroekonomik verilere göre, Japonya’da cari işlemler dengesi şubat ayında 4 trilyon 61 milyar yen fazla verirken, aynı döneme ilişkin dış ticaret fazlası 713 milyar yen olarak gerçekleşti.

Bu gelişmelerle Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 6 artışla 33.012 puandan, Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,6 artışla 3.114 puandan, Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,3 kazançla 2.334 puandan kapandı.

Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 1,2 primle 20.048 puandan ve Hindistan’da Sensex endeksi yüzde 1,3 yükselişle 74.075 puandan işlem görmeye devam ediyor.


Related Posts

E-faturada yapılan hatalar cebinizi yakabilir!

Bu konuda açıklamalarda bulunan Birfatura CEO’su İbrahim Bayır, birçok işletmenin sistemin ciddiyetini henüz tam olarak kavramadığını vurguladı. Bayır, “Tek bir rakam bile vergi cezası demek olabilir. Dijital ortamda fatura kesmek kolay ama bu, hata …

TPAO’ya Silivri’de 15 yıllık petrol ruhsatı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, İstanbul Silivri’deki 828 hektarlık sahada petrol üretimi için 15 yıl süreli işletme ruhsatı aldı.

Trump, yaklaşık 9,1 milyar dolarlık federal kesintileri onayladı

ABD Başkanı Donald Trump, yaklaşık 9,1 milyar dolarlık federal harcama kesintisini içeren tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı.

Kredi kartı faizlerinde yeni dönem: Merkez Bankası faiz oranlarını düşürdü

Kredi kartı faizlerinde yeni dönem: Merkez Bankası faiz oranlarını düşürdü

Kırkat Köyü’nde Su Sarnıçları Hayvanları Kurtarıyor

Gercüş’teki Kırkat köyünde besiciler, kurak yaz aylarında hayvanların su ihtiyacını yer altı sarnıçlarından karşılıyor.

İslam Memiş uyardı: Bu hafta sıradan bir hafta olmayacak

Piyasalara ve yatırım araçlarına ilişkin yorumları yakından takip edilen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Memiş bu haftanın önemli gelişmelere gebe olduğuna işaret etti: “Bu hafta sıradan …