Dışişleri Bakanlığı’ndan KKTC açıklaması

Dışişleri Bakanlığı yayımladığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün Kıbrıs’taki görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, “BM Barış Gücü’nün KKTC topraklarındaki faaliyetlerinin münhasıran KKTC makamlarının iyi niyeti çerçevesinde yürütülebildiğini hatırlatıyor, anılan faaliyetlerin devamı için hukuki bir zeminin süratle tesisinin elzem olduğunu vurguluyoruz” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kıbrıs Adası’nda konuşlu BM Barış Gücü’nün görev süresini 31 Ocak 2025 tarihinde aldığı 2771 (2025) sayılı kararla bir yıl daha uzatmıştır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı’nın söz konusu kararla ilgili olarak yaptığı açıklamayı destekliyoruz.

BM Barış Gücü’nün görev süresi uzatılırken, yerleşik BM uygulamalarının hilafına, Kıbrıs Türk tarafının onayı bu defa da alınmamıştır.

BM Barış Gücü’nün KKTC topraklarındaki faaliyetlerinin münhasıran KKTC makamlarının iyi niyeti çerçevesinde yürütülebildiğini hatırlatıyor, anılan faaliyetlerin devamı için hukuki bir zeminin süratle tesisinin elzem olduğunu vurguluyoruz. KKTC tarafının bu çerçevede atacağı adımlara tam destek vereceğimizin altını çiziyoruz.

Diğer yandan, BM Güvenlik Konseyi’nin, Barış Gücü’nün görev süresini uzatan bu yılki kararında da raf ömrü tükenmiş ve olası bir çözüm bağlamında gündemden düşmüş olan çözüm modellerine atıfta bulunma ısrarını sürdürmesinden derin hayal kırıklığı duyuyoruz.

Kıbrıs meselesine adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm ancak sahadaki gerçekler temelinde bulunabilir. BM Güvenlik Konseyi’ni bu gerçeği kabul etmeye ve Kıbrıs Türk halkının özden gelen hakları olan egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tescil etmeye çağırıyoruz.”



Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Kılıçlı yemin töreni soruşturmasında MSB kararı açıkladı: 5 teğmen, TSK’dan ihraç edildi

TIKLAYIN – Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ndeki rakipleri belli oldu

TIKLAYIN – 4 milyarlık kamu zararıyla gündeme gelmişti: Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park ihalesine yargı freni

İmamoğlu, “Akın Gürlek” ve “bilirkişi” soruşturmalarında ifade verdi, Çağlayan’dan seslendi: 4 aydır yargı tacizinin en üstünü yaşıyoruz

TIKLAYIN – Erdoğan’dan Özgür Özel’e: Yaptığı gafları takip edemiyoruz, koltuğu kaybedeceğini anlayınca etekleri tutuştu

TIKLAYIN – 2 aylık bebek beyin kanaması geçirmişti: Topuk kanı ve K vitamini taramasına izin vermeyen aile hakkında suç duyurusu


 

 

 

Related Posts

İran ve ABD görüşmeleri iptal edildi

Haftasonu yapılması planlanan ABD ve İran arasındaki nükleer müzakereler iptal edildi. Gelişme Umman Dışişleri Bakanı tarafından açıklandı

ABD’li büyükelçi sığınakta geçen geceyi anlattı

İsrail, önceki gece İran’ın nükleer bomba yapmaya hazırlandığını öne sürerek Tahran dahil İran’ın bazı kentlerinde nükleer ve konvansiyonel hedeflere saldırı düzenledi. İsrail’in söz konusu saldırılarının ardından İran dün (13 Haziran) akşam …

İran, İsrail’e 5. dalga füze saldırısını başlattı

İsrail ordusu, İran’dan kuzey, güney ve merkez bölgelere yeni füze saldırıları düzenlendiğini açıkladı. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, İran’dan İsrail’in kuzey, güney ve merkez bölgelerine füze saldırıları düzenlendiği, hava savunma …

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete’de

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete’de

Netanyahu: Saldırı aslında nisan ayında olacaktı, çeşitli nedenlerle ertelendi; İran’ın karşı saldırısı çok şiddetli olabilir, talimatları dinleyin

Netanyahu: Saldırı aslında nisan ayında olacaktı, çeşitli nedenlerle ertelendi; İran’ın karşı saldırısı çok şiddetli olabilir, talimatları dinleyin

İstanbul’da 4 saatte 949 gözaltı!

Polis ekiplerinin “Huzur İstanbul” uygulamasında çeşitli suçlardan aranan 446 şüphelinin de aralarında yer aldığı 949 kişi gözaltına alındı. Uygulama 2 aşamada yapılırken ayrıca, trafik ekiplerince 43 bin 212 araç ve 2 bin 662 motosiklet kontrol edildi. 2 bin 350 araç ile 29 sürücüye işlem uygulandı, 6 araç trafikten menedildi. Denetimlerde 1 milyon 190 bin 444 liralık trafik cezası kesildi.