DEM Parti’den İBB’ye yapılan yeni operasyona tepki: Zamanlama siyasi saiklerle yürütüldüğünü gösteriyor

DEM Parti Operasyonunu Kınadı: “Politik Saiklerle Yürütülen Açık Müdahale”

DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kendilerine yönelik ikinci dalga operasyonuna sert bir şekilde tepki gösterdi. Parti sözcüsü, operasyonun siyasi amaçlarla gerçekleştirildiğini belirterek, “İstanbul halkının seçilmiş yönetimini işlevsiz bırakma planı bu operasyonun bir parçasıdır” dedi.

DEM Parti, sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu yazılı açıklamada, operasyonun gündeme getirilen iddiaların zamanlaması ve kapsamının siyasi saiklerle yürütüldüğünü ortaya koyduğunu ifade etti. Açıklamada ayrıca, İstanbul’un suyunu, toprağını ve geleceğini kontrol altına almak amacıyla yargının araçsallaştırıldığı vurgulandı.

Genel sekreterlerden daire başkanlarına kadar önemli görevlerdeki isimlerin gözaltına alınmasının demokrasi, halkın seçme-seçilme hakkı, sandık iradesi ve seçim hukukuna yönelik bir müdahale olduğu belirtilen açıklamada, “Bu tür açık müdahaleleri kınıyor ve halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” denildi.

Related Posts

İBB operasyonunda ikinci dalga… Deniz Yücel: ‘Bu hukuksuz soruşturmaların sebebi…’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik ikinci dalga operasyonlara ilişkin açıklama yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, “İstanbul’un muhafızlarına yönelik yapılan bu hukuksuz soruşturmaların sebebi, rant musluklarını kapatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, İstanbul’un şehremini, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve yönetimidir” dedi.

Erdoğan ve Bakan Yerlikaya’ya ‘barikatlar kaldırılsın’ çağrısı… Cumartesi Anneleri 1048. haftada Kadir Keremoğlu için adalet istedi

Cumartesi Anneleri 1048. hafta buluşmasında, 1995’te Van’da gözaltında kaybedilen 75 yaşındaki Kadir Keremoğlu için adalet talebinde bulundu. Öte yandan kayıp yakınları, AYM kararlarına uyulmasını ve Galatasaray Meydanı’ndanki barikatların kaldırılmasını talep etti.

Adana’da klima ustası üçüncü kattan düştü

Adana’da klima montajı yaparken dengesini kaybeden Halil Balcı, üç katlı binanın çatısından düşüp, yaralandı.

Kütahya’da iki otomobil çarpıştı: Bir yaralı

Kütahya’da iki otomobilin çarpıştığı kazada bir kişi yaralandı.

Hatay’da tanker kazası

Hatay’ın Antakya ilçesinde seyir halindeki yakıt tankeri, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje devrildi. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda Başbakanı Luxon’u kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon’u İstanbul’daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde kabul etti. Görüşmede, bölgesel ve küresel konuları ele alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir