Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda Başbakanı Luxon’u kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda Başbakanı Luxon’u İstanbul’da Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon’u Beşiktaş Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde kabul etti. Gerçekleşen görüşmede iki lider, Türkiye ile Yeni Zelanda arasındaki ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konuları ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye ile Yeni Zelanda arasında köklü bir dostluk bağının bulunduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin Yeni Zelanda’yı Pasifik bölgesinde önemli bir ortak olarak gördüğünü belirtti. İki ülke arasında ticaret, ulaştırma, savunma sanayii ve diğer birçok alanda atılan ve atılacak adımlarla iş birliğini güçlendirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın karşı karşıya olduğu önemli sorunlar hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Gazze’deki İsrail saldırılarına karşı Türkiye’nin çaba sarf ettiğini ve bölgede kalıcı barışın ancak iki devletli çözümle mümkün olabileceğini belirtti.

Kabul sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ÖTV zammına ilişkin açıklama

Katıldığı canlı yayında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ÖTV zammının henüz karara bağlanmadığını ve yarınki enflasyon rakamlarının ardından değerlendirileceğini söyledi.

İstanbul’u birbirine katan suç makineleri yakalandı

İstanbul’da gündüzleri evlere girerek hırsızlık yapan iki kadın yakalandı. Şüphelilerden birinin 170, diğerinin ise 14 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Çin’i sel vurdu: 18 bin kişi tahliye edildi

Çin’in Xianfeng kentinde meydana gelen sel sonucu yerleşim yerleri sular altında kaldı, 18 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Henan eyaletinde ise sel nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi kayboldu.

Evleneli 2 ay olmuştu: Aldatma kavgasında kocasının yumruk attığı kadın öldü

Küçükçekmece’de tartıştığı eşine yumruk atan Nazım Özayyıldız, eşinin başını mermere çarpması sonucu ölümüne neden oldu.

Trump’ın hayali gerçek oluyor: O adaya göz dikmişti

Donald Trump’ın ABD’ye katmak için gözünü diktiği Grönland’a dair şaşırtıcı bir hamle yapıldı. ABD’lilerin kutup hayali gerçek oluyor.

3 ilde 2.5 milyar TL ‘kamu zararı’ yaratan suç örgütüne operasyon!

Hatay merkezli 3 ilde sahte fatura ve akaryakıt fişi düzenleyerek kamuyu 2,5 milyar TL zarara uğrattığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 34 şüpheli gözaltına alınırken 9’u tutuklandı.