Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump’ın görüşmesi dünya basınında

Trump ve Erdoğan, Türkiye-ABD İş Birliğini Geliştirebilir

Son telefon görüşmeleri sonrası uluslararası basında, Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye ve ABD arasındaki iş birliğini ilerletebileceği konuşuluyor. İsrail medyası, Tel Aviv yönetiminin Türkiye-ABD diyaloğuna “hassasiyetle” baktığını belirtirken, Yunan medyası iki ülkenin ilişkilerinin gelişmekte olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ı Türkiye’ye davet etti ve ABD Başkanı, “Verimli bir görüşme gerçekleştirdik” açıklamasını yaptı. Uluslararası medya, Trump’ın Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirememesi durumunda Erdoğan’ın Washington’a giderek ABD Başkanı ile görüşebileceğini belirtti.

Kathimerini: ‘Trump, Türk Mevkidaşıyla İş Birliğinde’

Yunan Kathimerini gazetesi, Trump’ın iki ülke arasındaki iş birliğinin devam etmesi gerektiğini vurguladığını belirtti. ABD Başkanı’nın özellikle Ukrayna’daki çatışmaların durması için Türkiye ile ortak çalışma arzusunda olduğu söylendi.

Kathimerini, iki liderin Suriye ve Gazze’deki son durumları ele aldığını ve görüşmenin “verimli ve olumlu” geçtiğini vurguladı.

Times of Israel: “Trump, Türkiye’nin Suriye’deki Hakimiyetini Kabul Ediyor”

İsrail merkezli Times of Israel, Türkiye ile İsrail arasında artan gerilimin nedenlerinden biri olan Suriye ve Gazze politikalarının görüşmede ele alındığını belirtti. Gazete, Erdoğan’ın İsrail’in Gazze operasyonlarını eleştirerek uluslararası kurumları harekete geçirmeye çağırmasının ardından Trump’ın Türkiye’nin Suriye’deki hakimiyetini kabul ettiği yorumunu yaptı.

İsrail medyası, Trump’ın Türkiye’nin Suriye’deki etkisinden rahatsızlık duyduğunu ve Tel Aviv yönetiminin bu konudaki endişelerini dile getirdiğini belirtti.

Fox News: “Erdoğan ve Trump, Ukrayna’da İş Birliğinde Mutabık Kaldı”

Amerikan basınında yer alan Fox News, Trump ve Erdoğan arasındaki görüşmenin “verimli ve olumlu” geçtiğini ve iki liderin Ukrayna’daki çatışmaların sona erdirilmesi konusunda iş birliği yapmaya kararlı olduğunu bildirdi. İki liderin Gazze’deki insani krizi de ele aldığı söylendi.

Erdoğan’ın Gazze’ye acil insani yardım ulaştırılması gerektiğini vurguladığı belirtilirken, Türkiye’nin bölgede kalıcı barış için uluslararası toplumla iş birliği yapmaya hazır olduğu ifade edildi.

Bloomberg: “İki Lider Savaşı Bitirmek İçin Çalışacak”

Bloomberg, Trump ve Erdoğan’ın görüşmesinde pek çok konuda uzlaştığını ve Ukrayna’daki savaşın sonlandırılması konusunda iş birliği yapacakları konusunda mutabık kaldığını aktardı. Bloomberg’ın haberine göre, Erdoğan Trump’ı Türkiye’ye davet etti ve iki liderin Washington veya Türkiye’de bir araya gelme olasılığı dile getirildi.

El Cezire: “Erdoğan, Suriye’nin Toprak Bütünlüğünü Koruyacak”

Katar merkezli El Cezire haber ajansı, Erdoğan’ın Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruma ve kalıcı istikrar sağlama sözünde duracağını belirtti. Trump ve Erdoğan’ın Ukrayna konusunda iş birliğine vardığı kaydedildi ve iki liderin yakın zamanda bir araya gelmesi bekleniyor.

Moscow Times: “Trump, Ukrayna Savaşı’nı Bitirmek İçin Erdoğan’ın Yardımını Bekliyor”

Moscow Times, Erdoğan’ın Ukrayna, Gazze ve İran müzakerelerini ele almasını ve Trump’ın savaşların sona erdirilmesine olan yaklaşımını memnuniyetle karşıladığını belirtti. ABD Başkanı’nın, Ukrayna Savaşı’nı bitirmek için Erdoğan’ın yardımını gözlediği kaydedildi.

Moscow Times, Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu ve Rusya’nın Karadeniz’deki iki komşusuyla iyi ilişkiler sürdürmeye çalıştığını hatırlatarak, Türkiye’nin savaşı sonlandırmaya yönelik görüşmelere ev sahipliği yaptığı bilgisini verdi.

Related Posts

Türkiye’ye iki kere gönderilmeyen F-35’ler, Yunanistan’a gidiyor

Yunanistan, F-35 programına dahil olmak için ABD ile 17,2 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. Türkiye’nin iki ayrı kez reddedildiği proje kapsamında savaş uçağı alacak Atina, Eylül’de ilk pilotlarını eğitime gönderiyor. ABD bakım ve eğitimleri üstlenirken, Atina bu hamleyle “hava üstünlüğünü Türkiye’ye karşı kullanmayı” hedefliyor.

Havada kaos: Kule 90 saniye boyunca ‘kör oldu’ uçaklarla bağlantı koptu

ABD’de bir havalimanında nisan ayının son günlerinde yaşanan uçuş iptali ve gecikmelerin radar ve radyo iletişiminin kopması sonucu meydana geldiği anlaşıldı.

İbrahim Anlaşmaları genişliyor: Arap emirleri ile görüşmeden önce açıkladı

ABD Orta Doğu Temsilcisi Steve Witkoff, Washington İsrail Büyükelçiliğinde düzenlenen İsrail’in 77’inci Bağımsızlık Günü resepsiyonunda konuştu. ABD Başkanı Donald Trump’ın Arap ülkelerine yapacağı ziyaretler öncesinde yeni anlaşmaların sinyalini …

Adana’da 16 bin 100 paket makaron yakalandı

Adana’da jandarma ekiplerince durdurulan bir araçta 16 bin 100 paket makaron ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret politikalarına ilişkin belirsizliklerle haftanın ilk işlem gününü düşüşle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,24 azalışla 41.219,14 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,63 azalışla …

Belediye resmen açıkladı! Artık emeklilere ücretsiz

Ekonominin en kötü etkilediği kesimlerin başında emekliler geliyor. Hal böyle olunca da vatandaşlar gelecek sosyal yardımlara gözünü dikiyor. Emeklileri doğrudan etkileyen o gelişme Konyaaltı Belediyesi tarafından resmen açıklandı. Belediye tarafından verilecek Emekli Kart ile o hizmetler emeklilere ücretsiz oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir