Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İtalya Başbakanı Meloni Arasında Telefon Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Türkiye-İtalya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye ile İtalya arasındaki 2024 yılında 32 milyar dolarlık ikili ticaret hacmine ulaşıldığını belirtti. Ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilerek bu rakamın artırılabileceğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin İtalya ile savunma sanayii ve enerji gibi birçok alanda iş birliğini artırma niyetinde olduğunu dile getirdi.

Açıklamada, Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılmasını talep ettiği de aktarıldı. “Suriye’nin yeniden imarı için vakit kaybetmeden harekete geçmenin önemli olduğunu” belirten Erdoğan, yaptırımların kaldırılmasının ve İtalya’nın öncülük etmesinin bu sürece fayda sağlayacağına inandığını ifade etti.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Çin’i sel vurdu: 18 bin kişi tahliye edildi

Çin’in Xianfeng kentinde meydana gelen sel sonucu yerleşim yerleri sular altında kaldı, 18 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Henan eyaletinde ise sel nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi kayboldu.

Evleneli 2 ay olmuştu: Aldatma kavgasında kocasının yumruk attığı kadın öldü

Küçükçekmece’de tartıştığı eşine yumruk atan Nazım Özayyıldız, eşinin başını mermere çarpması sonucu ölümüne neden oldu.

Trump’ın hayali gerçek oluyor: O adaya göz dikmişti

Donald Trump’ın ABD’ye katmak için gözünü diktiği Grönland’a dair şaşırtıcı bir hamle yapıldı. ABD’lilerin kutup hayali gerçek oluyor.

3 ilde 2.5 milyar TL ‘kamu zararı’ yaratan suç örgütüne operasyon!

Hatay merkezli 3 ilde sahte fatura ve akaryakıt fişi düzenleyerek kamuyu 2,5 milyar TL zarara uğrattığı belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 34 şüpheli gözaltına alınırken 9’u tutuklandı.

Sırbistan’da halk, erken seçim için sokaklara döküldü

Sırbistan’da erken seçim talebiyle başlayan protestolar büyüyor. Cumhurbaşkanı Vučić’in dönüş rotasını kapatan göstericilere polis sert müdahale etti. Gözaltılar, yaralanmalar ve barikatlarla sokaklar yeniden hareketlendi.

MİT Başkanı Kalın, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Derviş ile görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Muhammed İsmail Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü.