CHP’li Pınar Uzun Okakın: “Artık yüz binlerce İmamoğlu olacak”

CHP’li Uzun Okakın’dan İmamoğlu’nun Erişim Engeline Tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya platformu X’teki hesabına getirilen erişim engeline sert tepki gösterdi. Okakın, söz konusu müdahaleyi “akıl dışı sansür” olarak nitelendirdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Okakın, erişim engelinin yalnızca İmamoğlu’nun kişisel hesabına değil, aynı zamanda muhalefetin sesine yönelik bir baskı aracı olarak değerlendirildiğini belirtti. “Yurt dışı menşeili kapalı iş birlikleriyle, muhalif eylem ve söylemlerin etkileşimini azaltmak ve mitinglerimizin görünürlüğünü düşürmek amacıyla milyonlarca dolar harcamak pahasına sansür uygulamak sizi kesmemiş olacak ki, Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabına erişim engeli getirdiniz.” ifadelerine yer verdi.

CHP cephesinden gelen açıklamalar, seçim sürecinde muhalefete yönelik dijital baskıların arttığına işaret ederken, erişim engelinin ne gerekçeyle ve hangi karar doğrultusunda uygulandığına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Okakın, paylaşımının sonunda toplumsal direnişe gönderme yaparak, “Artık sosyal medyada yüz binlerce İmamoğlu olacak; gösterin akıl dışılığınızı, milyonlarca İmamoğlu olalım” dedi.

Related Posts

CHP’li Emir’den ‘zeytin kıyımına’ tepki

CHP’li Murat Emir, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na bugün gelen yasa teklifinin “zeytin kıyımı”na yol açacağını savunarak, yasanın geri çekilmesi için çağrıda bulundu.

Putin Hamaney’e suikast iddialarına sert çıktı: Bu konunun konuşulmasını dahi istemem

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (PMEF) kapsamında dünya çapındaki haber ajanslarının yöneticileriyle buluştu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Söz konusu görüşmede, İran-İsrail gerilimi ve …

Ümit Özdağ’dan ‘Osman Kavala’ açıklaması: ‘Davayı okuyunca dehşete kapıldım’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ”Osman Bey ile hayata çok farklı baktık, bakıyoruz. Ama orada birçok kez karşılaşma imkanımız oldu. Hafif iletişimimiz oldu. Ben o zamana kadar çok merak etmemiştim Osman Kavala davasını. Fakat davayı okuyunca dehşete kapıldım. Bu ülkenin her bir yurttaşı adil yargılanmalı. Osman Kavala da bunu görmüyoruz” dedi.

Trump, İsrail-İran çatışmaları için toplantı yapılacağını duyurdu: Henüz kararımı verdim, Ortadoğu’daki bir çatışmaya dahil olmak istemiyorum

ABD Savunma Bakanı da, “Ordunun İran’a yönelik olası saldırı sonrası dahil her şey için planı var” demişti

Anne ve üç çocuğunun ölümüyle ilgili bilirkişi raporu tamamlandı

Diyarbakır’da, anne ve üç çocuğunun ölümüne yol açan 13 katlı binada çıkan yangına ilişkin bilirkişi ve itfaiye raporu tamamlandı.

Hüda Kaya hakkında beraat kararı

Hüda Kaya hakkında beraat kararı